A gyártó a Continental, a helyszín pedig a budapesti gyártóüzem. A központ feladata a gyártási rendszerek támogatása lesz.

Újabb példáját hozza az 1871-ben alapított német Continental AG autógumi-gyártó vállalat, hogy milyen tág lehetőségei vannak a digitalizációnak. Persze ez így meglehetősen sarkított, mert a vállalatnak csupán az egyik – bár kétségtelenül legismertebb – üzletága a gumiabroncsgyártás. A paletta azonban ma már sokkal szélesebb, a fékrendszerektől az autóbiztonsági berendezéseken és -alkatrészeken át a szállítmányozás-ipari alkatrészekig terjed. Magyarországon többek között autóelektronikai részegységeket, áramköri modulokat és fékrendszer-alkatrészeket is gyártanak.

A vállalat budapesti üzemében indítja el gyártási rendszereket támogató szoftverfejlesztő központját. A központ lényegében egy speciális SSC-ként működik majd (Shared Service Center): globálisan nyújt szoftvertámogatást a cégcsoport termelési egységeinek.

25 fő napi 24 órában

A részleg, melynek felállítását a vállalat a közleménye szerint kiemelt projektként kezelte, a közelmúltban már meg is kezdte a működését, és a tervek szerint 25 fősre fogják fejleszteni. Mivel azonban a Continental alapvetően mégis csak gyártó cég, a központ létrehozásához társult az ezen a téren jóval tapasztaltabb DXC Technologyval. (A DDXC cég a HPE és a CSC 2016-os megállapodása nyomán jött létre, ebbe vitte át a HPE a vállalati szolgáltatási üzletágát. Magyarországon tavaly decemberében jött létre az Enterprise Services Magyarország Kft., a HPE Vállalati Szolgáltatások üzletágára alapozva.)

A Continental egyre intenzívebben fektet IT-infrastruktúrába, elsősorban a digitalizációs törekvések nyomán az intelligens gyártási rendszerek fejlesztésébe. Az új fejlesztőközpont egyik feladata is az Ipar 4.0-megoldások eredményeinek gyorsabb adaptálása lesz. A fő tevékenység azonban a gyártás gerincét képező Manufacturing Execution System gyártásvezérlő rendszer fejlesztése (kódolás, tesztelés, dokumentáció) és támogatása lesz.

A központ napi 24 órás rendelkezésre állást biztosít, és a világ minden időzónájában (jelenleg a vállalat 56 országban van jelen) működő Continental egység el tudja majd érni.

A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tyre) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A gumiabroncs üzletág 1991 óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

Cloud & big data

A kínaiak optimisták, a világ nagy része gyanúsan méregeti a digitalizációt

Egy frissen közzétett globális felmérés rávilágít, hogy a technológiai fejlődés önmagában nem sokra vezet, ha az emberek bizalmatlanok, és nem is részesülnek széles körben annak előnyeiből.
 
Hirdetés

Ezért vannak biztonságban személyes adataink a felhőben

Nyakunkon az új európai adatvédelmi rendelet bevezetésének határideje, ami minden, adatkezelést végző vállalatra vonatkozik. A felhőszolgáltatók azonban elébe mentek a GDPR-nak.

Nemzeti szinten eddig is szigorú rendelkezések vonatkoztak az érzékeny adatok megsemmisítésére, de az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének hatályba lépése után senki sem kerülheti el az információtörlés folyamatos feladatát.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.