A Microsoft kiadta az operációs rendszer 18885-ös Insider Preview-ját. Eget rengető újdonság nincs, de előrelépés van.
Hirdetés
 

Két fontos újítás és sok apróbb javítás érkezik a 18885-ös buildben (20H1) – írja a Microsoft blogja. Az egyik fontos újdonság, hogy bővül a Your Phone app eszköztára és a támogatott androidos készülékek köre, a másik pedig, hogy a hangalapú diktálás is egyre több nyelven ért.

A samsungos mobilosok örülhetnek

Az előző, 19H1-es frissítés insider preview-jában jelent meg a Your Phone alkalmazás, amely a telefon kijelzőjét tükrözte a Windows képernyőjén – kijelzőt a képernyőben –, hogy a telefonon futó alkalmazásokkal interakcióba lehet lépni a PC-ről. A folyamatok a telefonon zajlanak, csak az irányítás kerül a Windowsra, mint egy speciális remote desktopnál.

Az új preview legfőbb újdonsága, hogy bővült azoknak a készülékeknek a köre, melyek képernyőjét lehet tükrözni. A lista a kínai OnePlus két készülékével (6, 6T) és a Samsung öt modelljével (Galaxy S10e, S10, S10+, Note 8 és 9) bővült.

Szintén újdonság, hogy az appon keresztül a telefonra érkező értesítések átirányíthatók a Windows értesítések közé. De hogy ne legyen ebből káosz, a Your Phone-ban be lehet állítani, hogy a telefonon futó alkalmazások közül melyiknek az értesítését jelenítse meg a Windows. A Microsoft itt egyet még nem oldott meg: a rendszer nem kezeli interaktívan a felugró értesítéseket, azaz azokra csak a telefonon tudunk reagálni.

Még messze van, hogy poliglott legyen

A másik jelentős újdonság a diktálástámogatást érinti. A rendszer már megérti az amerikai, a brit, a kanadai, az indiai és ausztrál angolt, de tud franciául (a kanadai franciát is érti), németül, olaszul, spanyolul (a mexikóit is), portugálul (brazil változatot) és kínaiul is. A diktáláshoz először ki kell választani a szövegbeviteli mezőt, majd a WIN+H billentyűkombinációval lehet aktiválni a funkciót. A diktálásnál a rendszer értelemszerűen azt a nyelvet várja, amilyenre a billentyűzetet állítottuk. Ha a billentyűzet nyelvét átváltjuk a WIN+szóköz kombinációval, a diktálás nyelve is átvált.

A két fő újdonság mellett van több apróság is, ami rétegigényeket szolgál ki. Ilyen például, hogy az operációs rendszer újdonságaival kapcsolatos visszajelzéseket gyűjtő Feedback Hub elérését egyszerűbbé tette a Microsoft, például már nem csak az angol nyelvű változatot használók férhetnek hozzá egy kattintással ehhez.

Az új buildben emellett javítottak több zavaró hibát is. Ha valaki már most kíváncsi arra, hogy mivel nem kell szenvednie a 20H1 kiadástól kezdődően, látogasson el a Microsoft blogjára.

Piaci hírek

Az iPhone-gyártás beindul, de a piac mélypontja még csak most jön

A Reuters szerint az Apple beszállítói egyelőre még nagyon óvatosan szűrik a levegőt a fellélegzésnél.
 
A legfejlettebb szoftvereszközökkel egyszerűsíthető az adatbázisok összetettsége, csökkenthető az információkezeléssel kapcsolatos kockázat és költség, valamint javítható a teljesítmény. Nézzük, mit tehetünk az adatainkban rejlő lehetőségek maximális kiaknázásáért!

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.