A Microsoft kiadta az operációs rendszer 18885-ös Insider Preview-ját. Eget rengető újdonság nincs, de előrelépés van.

Két fontos újítás és sok apróbb javítás érkezik a 18885-ös buildben (20H1) – írja a Microsoft blogja. Az egyik fontos újdonság, hogy bővül a Your Phone app eszköztára és a támogatott androidos készülékek köre, a másik pedig, hogy a hangalapú diktálás is egyre több nyelven ért.

A samsungos mobilosok örülhetnek

Az előző, 19H1-es frissítés insider preview-jában jelent meg a Your Phone alkalmazás, amely a telefon kijelzőjét tükrözte a Windows képernyőjén – kijelzőt a képernyőben –, hogy a telefonon futó alkalmazásokkal interakcióba lehet lépni a PC-ről. A folyamatok a telefonon zajlanak, csak az irányítás kerül a Windowsra, mint egy speciális remote desktopnál.

Az új preview legfőbb újdonsága, hogy bővült azoknak a készülékeknek a köre, melyek képernyőjét lehet tükrözni. A lista a kínai OnePlus két készülékével (6, 6T) és a Samsung öt modelljével (Galaxy S10e, S10, S10+, Note 8 és 9) bővült.

Szintén újdonság, hogy az appon keresztül a telefonra érkező értesítések átirányíthatók a Windows értesítések közé. De hogy ne legyen ebből káosz, a Your Phone-ban be lehet állítani, hogy a telefonon futó alkalmazások közül melyiknek az értesítését jelenítse meg a Windows. A Microsoft itt egyet még nem oldott meg: a rendszer nem kezeli interaktívan a felugró értesítéseket, azaz azokra csak a telefonon tudunk reagálni.

Még messze van, hogy poliglott legyen

A másik jelentős újdonság a diktálástámogatást érinti. A rendszer már megérti az amerikai, a brit, a kanadai, az indiai és ausztrál angolt, de tud franciául (a kanadai franciát is érti), németül, olaszul, spanyolul (a mexikóit is), portugálul (brazil változatot) és kínaiul is. A diktáláshoz először ki kell választani a szövegbeviteli mezőt, majd a WIN+H billentyűkombinációval lehet aktiválni a funkciót. A diktálásnál a rendszer értelemszerűen azt a nyelvet várja, amilyenre a billentyűzetet állítottuk. Ha a billentyűzet nyelvét átváltjuk a WIN+szóköz kombinációval, a diktálás nyelve is átvált.

A két fő újdonság mellett van több apróság is, ami rétegigényeket szolgál ki. Ilyen például, hogy az operációs rendszer újdonságaival kapcsolatos visszajelzéseket gyűjtő Feedback Hub elérését egyszerűbbé tette a Microsoft, például már nem csak az angol nyelvű változatot használók férhetnek hozzá egy kattintással ehhez.

Az új buildben emellett javítottak több zavaró hibát is. Ha valaki már most kíváncsi arra, hogy mivel nem kell szenvednie a 20H1 kiadástól kezdődően, látogasson el a Microsoft blogjára.

Piaci hírek

Kiosztották az idei Gyurós Tibor-díjakat

A hagyományokhoz híven, idén is az IVSZ éves konferenciáján, a Mentán adták át a hazai informatikai élet kíválóságait elismerő díjakat.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.