A dátumtól számítva egy évig tölthető le frissítésként az új rendszer.
Hirdetés
 

Azt már év eleje óta tudtuk, hogy a Windows új alapokra helyezett verziója valamikor a nyár folyamán érkezik, de pontos időponttal eddig nem látott el bennünket a Microsoft. A vállalat mai közleménye azonban végre egyértelmű: 2015. július 29-én válik elérhetővé a Windows 10 ingyenesen letölthető frissítésként.

A felhasználók két úton juthatnak hozzá az új operációs rendszerhez: vagy frissítik a meglévő PC-jük, vagy táblagépük Windows 7, és Windows 8.1 rendszereit, vagy egy újonnan vásárolt eszközön (a mobilos kiadásról egyelőre nincs szó), előre telepítve vehetik birtokba a Windows 10-et. A frissítés a bejelentett időponttól számított egy éven át vehető igénybe, ha pedig valaki július 29. után még Windows 8.1-gyel ellátott gépet vásárol, természetesen rájuk is érvényes a frissítési lehetőség.

A MS azt ígéri, hogy a jelenleg használt alkalmazások mind probléma nélkül együtt fognak működni a rendszer 10-es verziójával. Aki az elsők között szeretne hozzájutni a frissítéshez, az egy regisztrációval ezt biztosíthatja magának.

A Windows 10 az első olyan operációs rendszer a MS életében, amit a felhasználók bevonásával alakítottak ki és teszteltek folyamatosan a fejlesztés alatt. A Windows Insider programban több mint 4 millióan használták a rendszert, és küldték be javaslataikat, tapasztalataikat a Microsoftnak. A Windows 10 legnagyobb jelentőségű újítása, hogy egy egységesített kódrendszernek köszönhetően a különböző eszközökön, felületeken univerzális alkalmazások futnak, ami a jövőben nagyban megkönnyíti majd felhasználók és a programozók életét is.

Ismét birtokba vehetjük az átszabott, újra tervezett Start Menüt, Edge néven egy alapjairól újragondolt, extra funkciókkal ellátott böngésző is a csomag részét képezi, valamint megújult szinte az összes fontos, képkezeléssel, zenelejátszással, dokumentumokkal kapcsolatos alkalmazás. Végül a Windows 10 szerves része lesz a MS digitális asszisztense, a Cortana, ami a magyar nyelvű felhasználók számára egyelőre nem sok hasznot nyújt, viszont ettől még meghallgathatjuk a fenti hírt az ő hangján is.

Piaci hírek

Az Excel miatt változik az emberi gének jelölése

Az autocorrect funkció mostanra őrölte fel a tudósok türelmét, és inkább saját nevezéktanukat módosítják, mint hogy a program egyfolytában dátummá alakítsa az egyes jelöléseket.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.