A Retina kijelzős gépek gyorsabb processzort és több RAM-ot kaptak.

Amíg várunk az év végi nagy bejelentésekre, új iPhone-okra, addig az Apple szokásához híven frissítette MacBook Pro sorozatának azon tagjait, amelyek Retina kijelzővel rendelkeznek. A régi-új gépek az Apple hazai online shopjában is elérhetők, egyedül a normál panellel szerelt Pro modell maradt változatlan.

Finomhangolás

Ezen kívül így most három darab 13 colos és kettő 15 colos gép található a kínálatban, amelyek mindegyike az Intel i5 (kétmagos) és i7 Haswell (négymagos) processzoraival rendelkezik. A legolcsóbb modell így 2,6 GHz-es Intel Core i5 CPU-val, valamint 8 GB RAM-mal vásárolható meg. Itt a 200 MHz-es órajel növekedés, illetve a memória 4-ről 8 GB-ra való emelése az előrelépés, és ugyanez történt az olcsóbbik 15 colos modellnél (és a drágábbiknál is), ahol CPU 2.0 GHz-ről 2,2 GHz-re változott, a memória pedig 8 helyett immáron 16 gigabájt.

Noha az Apple a modellfrissítéshez nem rendelt áremelést, a hazai kereskedőknél mégis valamivel drágábban lehet hozzájutni az új MacBok Pro modellekhez a forint gyengülése miatt. Jó hír azonban, hogy a normál kijelzővel szerelt Pro ára csökkent a korábbiakhoz képest.

Komolyabb frissítés jövőre várható

Ez a termékcsoport legutóbb tavaly októberben változott, amikor az Apple sokkal több ponton nyúlt bele a gépek konstrukciójába. Ez egyrészt a méret és súlycsökkentést jelentett, másrészt bekerültek az Intel Haswell processzorai, az Iris grafikus chipek, a Thunderbolt 2 portok, valamint a gyorsabb PCIe flash tárolók a konfigurációkba. A MacBoook család következő, nagyobb volumenű frissítése már csak 2015 során várható.

Konzumer tech

Bóják állnak az autonóm vezetés útjába

A Waymo éles körülmények között dolgozó autójának nehéz napja volt. Az önvezető rendszer képtelen volt kezelni a sávterelő bóják jelentette "extrém" forgalmi helyzetet.
 
A Dell szerverportfóliója nem csak a hagyományos Intel-fronton erősödött, hanem az AMD jelentős újításait is felvonultatja.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT-infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.