Egyes felhasználóktól származó információk szerint a videós platform a legnagyobb felbontás élvezetét az előfizetők privilégiumává teheti.

A Twitteren és Redditen egyre nagyobb számban felbukkanó felhasználói beszámolók alapján a Google birtokában lévő YouTube egy új ötletet tesztelhet éppen a videomegosztó hálózat előfizetői csomagjának támogatására. Ez a belső támogatás azonban nem valamiféle eddig nem létező extra szolgáltatást takar, hanem egy jelenleg ingyenesen is elérhető funkció fizetős fal mögé zárását jelent(het)i.

Az interneten közzétett képernyőképek szerint bizonyos helyeken és embereknél a 4K minőségű lejátszás már kizárólag a YouTube Premium előfizetői számára lehetséges.

 


Az ilyen nagy platformoknál bevett gyakorlat, hogy bizonyos újdonságokat felhasználók egy szűk csoportjával kezdenek tesztelni, és az abból származó visszajelzések alapján a változtatás átmehet szélesebb élesítésbe, de akár teljesen el is meszelhetik az ötletet.

A témáról egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a YouTube, így az sem világos, hogy hol, mikor és milyen feltételekkel módosulhatnak a lejátszási opciói a felhasználóknak.

A többek között reklámmentességet és offline használatot biztosító YouTube Premium előfizetés jelenleg az Egyesült Államokban egy cent híján 12 dollárba kerül havonta. Itthon viszont még egyáltalán nem látszik a hazai fizetőeszköz rekordgyenge teljesítménye, hiszen az egy hónapos próbaidőszakot követően 1790 forintot számláz a cég.

Folyamatos a kísérletezés

Legutóbb bő egy évvel ezelőtt történt jelentősebb esemény a YouTube fizetős csomagjainál. Akkor Európa néhány országában kezdték el a Premium Lite szolgáltatást tesztelni, amely a nagy csomag árának bő feléért kizárólag a hirdetések megtekintésének nyűgétől szabadítja meg az ügyfelet. A Lite elérhetőségének esetleges kiterjesztéséről, további sorsáról azonban azóta sem érkezett hír. 
Közösség & HR

Kémprogramokat fejlesztő cég nyomára bukkant a Google biztonsági csapata

A Chrome hibajelentő programjában kaptak információt azokról az eszközökről, amelyekkel a Chrome, a Firefox és a Microsoft Defender be nem foltozott sebezhetőségeit lehet kihasználni.
 
Hirdetés

A japán technológia és a hazai szakértelem ötvözete a hibrid irodákban

Az aktuális gazdasági környezet a hazai vállalkozásokat is komoly kihívások elé állítja, miközben a pandémia hatására kialakult hibrid munkavégzés felborította a megszokott munkafolyamatokat. A japán Kyocera megoldásaival az irodatechnika mellett már az energetika piacon is elérhető mindaz a helyben hozzáadott érték, amire szükség lehet a felmerülő problémák megoldásához.

Az elkövetkező öt évben akár évi 3,7 százalékkal is bővülhet az európai IT-s munkaerőpiac, melynek egyre nagyobb szeletét adják a projektmunkások.
A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.