Mivel rukkol elő idén a tavalyi gyenge évzárás után az Apple? Megszólalt a legjobb Apple-jós, Ming-Chi Kuo.
Hirdetés
 

Tavaly gyászosan zárult az Apple pénzügyi éve. Bár a lejmenet legfőbb okaként az elemzők a kínai piacon zajló változásokat jelölték meg, az elemzések rendre megemlítették azt is, hogy az Apple az utóbbi időben nem jött elő olyan forradalmi újítással, ami indokolttá tenné például telefonjainak magas árát, sőt a kínai gyártók androidos készülékei sok szempontból felnőttek az iPhone-okhoz.

Ezért aztán igencsak felértékelődött azoknak az elemzőknek a véleménye, akik eddig pontosan előre tudták jelezni, mi várható a vállalattól. Ming-Chi Kuo közéjük tartozik. A hongkongi TF International Securities Group befektetési tanácsadó cég elemzője sem tévedhetetlen, de az esetek többségében nagyon jól ráérzett, hogy min dolgoznak Cupertinóban. Legújabb elemzésére azonnal lecsapott a MacRumors.

Kevésbé látványos újdonságokra számíthatunk

Kuo szerint idén is három új iPhone modell jelenik meg. A méret és a kialakítás sem változik, Az elemző nem tartja valószínűnek, hogy a képernyők felső részén a szenzorokat tartalmazó részt csökkentené az Apple. Nem változik a kijelzőtechnológia sem, a 6,1 hüvelykes (XR) készüléknél marad az LCD, de kap a jelenlegi 3 GB memóriához 1 GB-t pluszt, míg az 5,8 és 6,5 inches modellnél az OLED. Utóbbiaknál viszont lesz egy látványos újdonság is: matt üveget kapnak.

Elképzelhető, hogy kamerarendszerben is lép az Apple, az elemző szerint a három között lesz olyan modell, aminek a hátlapjára három optika kerül. Emellett jön egy fejlettebb FaceID, valamint nagyobb akkumulátorokat használnak. Adnak egy pofont a szabványosítás híveinek is: az USB-C csatlakozót minden modellben lecserélik Lightning csatlakozóra.

Van néhány érdekesség is. Az egyik, hogy az Apple ultra-szélessávú (UWB – Ultra-Wide Band) rádiójellel oldja meg a beltéri navigációt. Ez a rádiófrekvencia ugyanis nagyon alacsony energiaszint mellett is biztosít lehetőséget az ún. nem-kooperatív radarképalkotásra, emiatt kiválóan alkalmas helymeghatározáshoz.

A másik érdekesség a kétirányú vezeték nélküli töltési funkció. A nagyobb kapacitású akkuk révén nem csak a telefon üzemideje növelhető, hanem a vele kompatibilis kiegészítők is tölthetők lesznek róla.

Nem csak a telefonokon frissítenek

Bár az Apple alapvetően egy telefongyártó cég (bevételeinek jelentős részét az iPhone-ok értékesítése adja), az elkötelezett felhasználói tábor minden egyéb termékre is figyel. (Az igazán elkötelezettek iPhone-on telefonálnak, MacBook-on gépelnek, iPad-en nézik a híreket, és AirPod-on hallgatnak zenét.)

Kuo a többi termékcsoportra is adott előrejelzéseket. Jön egy teljesen új dizájnú MacBook Pro 16-16,5 hüvelykes kijelzővel. Bár hogy ez a "teljesen új" pontosan mit takar, nem derül ki. Arra utalhat, hogy az Apple újratervezi a jelenlegi, 2020-ig szóló MacBook-fejlesztési menetrendjét. Emellett még egy újítást említett Kuo, a 13 inches MacBook Pro kap egy 32 GB memóriás opciót.

Az AirPod vezeték nélküli fülhallgató szintén kap vezeték nélküli töltést (talán épp az új iPhone-okról), frissül az iPod Touch és az iPad Mini, valamint jön két új iPad modell is.

Konzumer tech

SAP NOW Hungary: szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Beszámolónk a 2019-es SAP NOW Hungary konferencia első napjáról, ahol ebben az évben minden az intelligens vállalat koncepciójáról szólt.
 
EZ A HELYZET SIÓFOKON

SAP NOW Hungary:
szerszámkészlet az ügyfelek lenyűgözéséhez

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

Ömlik a pénz a digitalizációval foglalkozó startupokba, de a rossz beidegződések még mindig lassítják az átalakulást.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

Nagyvállalati mesterséges intelligencia (MI) megoldások a Lenovótól

Elkezdődött a mesterséges intelligencia hajtotta gazdasági átalakulás. Az összetett technológia könnyű használatba vételét, rugalmas bővítését ígérik a Lenovo adatközponti megoldásai.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.