Legyen hosszú, bonyolult, változatos és rendszeresen változtassuk meg.

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy jelszavak mennyire fontos szerepet játszanak digitális életünkben. A feltörhetetlen kódsor illúzióját nem érdemes kergetni, mert kellő idő és erőforrás birtokában szinte minden rendszer megtörhető.

Az átlagfelhasználók gyakran azért nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mert úgy gondolják, hogy az ő adataik nem elég érdekesek a hackerek számára. Nos, ez egyáltalán nem így van, és az egyre szaporodó, netet elérő mobileszközök miatt mára rengeteg felületen adjuk meg jelszavainkat és válhatunk támadások célpontjaivá.

Változatos jelszavakkal előre

Időnként érdemes felülvizsgálni, hogy a különböző szolgáltatások eléréséhez milyen jelszavakat használunk, amihez most az Invitel cikk végén  található infografikája nyújt hasznos segítséget. Az oktatás olyan alapvetésekkel indul, mely szerint bátran keverjük a kódsorban szereplő karaktereket, lehetőség minél többféle szimbólumot vessünk be. Amennyiben lehetséges minimum nyolc karakterből álljon a kódsor, és egyrészt kerüljük a szokásos variációkat (123456, password, qwerty, stb.), másrészt hozunk létre egyedi, csak általunk felfejthető jelszavakat.

A legfontosabb és a valószínűleg a leginkább elhanyagolt területe a jelszavaknak, hogy ugyanazt használjuk az összes szolgáltatásnál, alkalmazásnál. Ezen a legnehezebb változtatni, de érdemes, mivel ha csak egy helyen sikerül valakinek hozzájutnia a jelszavunkhoz, akkor a többi felületet végig próbálgatva rengeteg adatot, pénzt veszíthetünk. Igyekezzünk tehát változtatni ezen, és ahol lehetséges, ott a kétlépcsős azonosítást bevezetni.

Biztonság

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.