Legyen hosszú, bonyolult, változatos és rendszeresen változtassuk meg.

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy jelszavak mennyire fontos szerepet játszanak digitális életünkben. A feltörhetetlen kódsor illúzióját nem érdemes kergetni, mert kellő idő és erőforrás birtokában szinte minden rendszer megtörhető.

Az átlagfelhasználók gyakran azért nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mert úgy gondolják, hogy az ő adataik nem elég érdekesek a hackerek számára. Nos, ez egyáltalán nem így van, és az egyre szaporodó, netet elérő mobileszközök miatt mára rengeteg felületen adjuk meg jelszavainkat és válhatunk támadások célpontjaivá.

Változatos jelszavakkal előre

Időnként érdemes felülvizsgálni, hogy a különböző szolgáltatások eléréséhez milyen jelszavakat használunk, amihez most az Invitel cikk végén  található infografikája nyújt hasznos segítséget. Az oktatás olyan alapvetésekkel indul, mely szerint bátran keverjük a kódsorban szereplő karaktereket, lehetőség minél többféle szimbólumot vessünk be. Amennyiben lehetséges minimum nyolc karakterből álljon a kódsor, és egyrészt kerüljük a szokásos variációkat (123456, password, qwerty, stb.), másrészt hozunk létre egyedi, csak általunk felfejthető jelszavakat.

A legfontosabb és a valószínűleg a leginkább elhanyagolt területe a jelszavaknak, hogy ugyanazt használjuk az összes szolgáltatásnál, alkalmazásnál. Ezen a legnehezebb változtatni, de érdemes, mivel ha csak egy helyen sikerül valakinek hozzájutnia a jelszavunkhoz, akkor a többi felületet végig próbálgatva rengeteg adatot, pénzt veszíthetünk. Igyekezzünk tehát változtatni ezen, és ahol lehetséges, ott a kétlépcsős azonosítást bevezetni.

Biztonság

Semmi sem szent: már curlingben is jobb a mesterséges intelligencia

Egy koreai fejlesztésű MI-rendszer és az általa irányított robotok a téli sportban is hozzák a legmagasabb szintű teljesítményt.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.