Legyen hosszú, bonyolult, változatos és rendszeresen változtassuk meg.

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy jelszavak mennyire fontos szerepet játszanak digitális életünkben. A feltörhetetlen kódsor illúzióját nem érdemes kergetni, mert kellő idő és erőforrás birtokában szinte minden rendszer megtörhető.

Az átlagfelhasználók gyakran azért nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mert úgy gondolják, hogy az ő adataik nem elég érdekesek a hackerek számára. Nos, ez egyáltalán nem így van, és az egyre szaporodó, netet elérő mobileszközök miatt mára rengeteg felületen adjuk meg jelszavainkat és válhatunk támadások célpontjaivá.

Változatos jelszavakkal előre

Időnként érdemes felülvizsgálni, hogy a különböző szolgáltatások eléréséhez milyen jelszavakat használunk, amihez most az Invitel cikk végén  található infografikája nyújt hasznos segítséget. Az oktatás olyan alapvetésekkel indul, mely szerint bátran keverjük a kódsorban szereplő karaktereket, lehetőség minél többféle szimbólumot vessünk be. Amennyiben lehetséges minimum nyolc karakterből álljon a kódsor, és egyrészt kerüljük a szokásos variációkat (123456, password, qwerty, stb.), másrészt hozunk létre egyedi, csak általunk felfejthető jelszavakat.

A legfontosabb és a valószínűleg a leginkább elhanyagolt területe a jelszavaknak, hogy ugyanazt használjuk az összes szolgáltatásnál, alkalmazásnál. Ezen a legnehezebb változtatni, de érdemes, mivel ha csak egy helyen sikerül valakinek hozzájutnia a jelszavunkhoz, akkor a többi felületet végig próbálgatva rengeteg adatot, pénzt veszíthetünk. Igyekezzünk tehát változtatni ezen, és ahol lehetséges, ott a kétlépcsős azonosítást bevezetni.

Biztonság

Szájkosarat raknának a britek a közösségi óriásokra

Hétfőn kemény jelentést tett az asztalra az Egyesült Királyság illetékes bizottsága. A Facebook-alapítót személyesen is felelőssé teszik amiatt, hogy az álhíreknek, a manipulációnak nincs megfelelő gátja, miközben a felhasználói adatokat nem védik megfelelően.
 
Két út közül választhatnak a magánfelhőben gondolkodó vállalatok. Vagy saját maguk alakítják ki a platformot, vagy bérelik azt egy szolgáltatótól. A nagy kérdés: hogyan lehet dönteni a két módszer között?

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.