A felokosított órák, karkötők, fülhallgatók száma pedig csak tovább fog nőni az elkövetkező időszakban - állítja az IDC előrejelzése.

A tavaly összesűrűsödő gazdasági problémák nyomott hagytak a hordható informatikai eszközök (wearables) eladásain is. Olyannyira, hogy 2022-ben negyedéves és éves viszonylatban is történelmi ponthoz ért a szegmens azzal, hogy recesszióba fordult

Mindez azonban a jelek szerint már több szempontból is elmúlt, mivel az IDC legfrissebb elemzése idénre már viszonylag komoly, 6,3 százalékra rúgó bővülést vetít előre. Hogy ez pontosan hány darab leszállított terméket jelent, az az amerikai piackutató önellentmondó jelentéséből elsőre nem világos, mivel a szöveg 442,7 milliót említ, a mellékelt táblázatban viszont 523,2 millió szerepel. A többi adat alapján azonban egyértelműnek tűnik, hogy utóbbi a helyes szám.

Az éves teljesítmény ettől függetlenül hullámzó lesz. Az elemzők szerint az év első három hónapja még egyenesen csökkenést mutat majd, ám ezt a rossz kezdést a hátralévő időszak bőven kompenzálni fogja. Sőt, mindez egy új fellendülési korszak nyitánya is lehet, mivel az IDC arra számít, hogy a globális szállítások 2027-ben elérik a 644,5 millió darabot, ami átlagban 5,4 százalékos éves növekedési rátát (CAGR) jelentene a 2022-től 2027-ig tartó periódusban.

Idén a jellemzően drágább árfekvésű okosórák területén nehezebb lesz új ügyfeleket találni, mivel az infláció és az erős dollár világszinten jelentősen megvastagította az árcédulákat. Az olcsóbb fülhallgatóknál viszont már 2023-ban pezsgő lehet a forgalom, amit a sok jelenleg használt termék cseréje is fűthet.

 

Hordható eszközök piaca 2023-2027 - IDC
Infogram
Konzumer tech

A MIT-en kitalálták, hogyan tanulhatja meg az MI az állatok nyelvét

Egyelőre nem lesz a mesterséges intelligenciából Dr. Dolittle, de a kísérletek közelebb vihetnek bennünket a természet mélyebb megértéséhez.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.