A felokosított órák, karkötők, fülhallgatók száma pedig csak tovább fog nőni az elkövetkező időszakban - állítja az IDC előrejelzése.

A tavaly összesűrűsödő gazdasági problémák nyomott hagytak a hordható informatikai eszközök (wearables) eladásain is. Olyannyira, hogy 2022-ben negyedéves és éves viszonylatban is történelmi ponthoz ért a szegmens azzal, hogy recesszióba fordult

Mindez azonban a jelek szerint már több szempontból is elmúlt, mivel az IDC legfrissebb elemzése idénre már viszonylag komoly, 6,3 százalékra rúgó bővülést vetít előre. Hogy ez pontosan hány darab leszállított terméket jelent, az az amerikai piackutató önellentmondó jelentéséből elsőre nem világos, mivel a szöveg 442,7 milliót említ, a mellékelt táblázatban viszont 523,2 millió szerepel. A többi adat alapján azonban egyértelműnek tűnik, hogy utóbbi a helyes szám.

Az éves teljesítmény ettől függetlenül hullámzó lesz. Az elemzők szerint az év első három hónapja még egyenesen csökkenést mutat majd, ám ezt a rossz kezdést a hátralévő időszak bőven kompenzálni fogja. Sőt, mindez egy új fellendülési korszak nyitánya is lehet, mivel az IDC arra számít, hogy a globális szállítások 2027-ben elérik a 644,5 millió darabot, ami átlagban 5,4 százalékos éves növekedési rátát (CAGR) jelentene a 2022-től 2027-ig tartó periódusban.

Idén a jellemzően drágább árfekvésű okosórák területén nehezebb lesz új ügyfeleket találni, mivel az infláció és az erős dollár világszinten jelentősen megvastagította az árcédulákat. Az olcsóbb fülhallgatóknál viszont már 2023-ban pezsgő lehet a forgalom, amit a sok jelenleg használt termék cseréje is fűthet.

 

Hordható eszközök piaca 2023-2027 - IDC
Infogram
Konzumer tech

Podcastokat szinkronizál géppel a Spotify

A svéd szolgáltató egyelőre néhány népszerű podcastot igyekszik minél több emberhez eljuttatni. Természetesen az MI hatékony közreműködésével.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.