A dél-koreai óriás ismét rekordot döntött, a legújabb Galaxy S22 okostelefont viszik, mint a cukrot.

Nem indult ideálisan az S22 a piacon. Amint arról beszámoltunk, a csúcskategóriásként pozícionált telefonokkal annyira elégedetlenek voltak a dél-koreai felhasználók, hogy egy részük pert is indított. Ennek ellenére a számok nem őket igazolják: részben a rendkívül jól fogyó Samsung Galaxy S22-nek is köszönhető, hogy a dél-koreai vállalat immár harmadik negyedéve folyamatosan megdönti korábbi bevételi rekordját. Emellett a fogyasztók memóriachipek iránti, kiapadhatatlannak tűnő vágya is felpörgette a számokat.

A március 31-én véget ért negyedév 61,4 milliárd dolláros bevételt jelentett a csebolnak, ami közel 19 százalékos emelkedés 2021 első három hónapjához viszonyítva. Egészen megdöbbentő, 51 százalékos bővülést mutat az egy évvel korábbi, hasonló időszakhoz képest az üzemi eredmény: a dél-koreaiak 11,2 milliárd dolláros profitról számolhattak be.

5G-5G-5G

Megállíthatatlan az ötödik generációs mobilkommunikációs technológia terjedése, és részben ez okolható a világ legtöbb televízióját és okostelefonját értékesítő Samsung rekordjaiért. A Galaxy S22 Ultra eladásai is felfutottak, de általánosságban, az 5G iránti növekvő érdeklődés is segíti a dél-koreaiakat: a mobil részleg a 2021-es első három hónaphoz képest több mint 11 százalékos bevételnövekedésről számolhatott be. A februárban bemutatkozott, felturbózott kamerával bíró Galaxy S22 természetesen élen járt abban, hogy elérje ezt a sikert a Samsung.

Történt mindez annak ellenére, hogy az induló készletek nem elégítették ki a keresletet, magyarán szólva az első hetekben nem volt elegendő készülék a boltokban. Jelenleg már sokkal jobb a helyzet, de az ukrán-orosz konfliktus és a koronavírus elhúzódó hatása miatt továbbra is hiány tapasztalható bizonyos színváltozatokból és konfigurációkból.

Ugrás a (t)RAM-bulinon

Amint azt említettük, a memórialapkák iránti csillapíthatatlan étvágy jelenti a rekordbevétel és –nyereség fő mozgatóerejét. Éves összehasonlításban az eladások 39 százalékkal lőttek ki, és egyelőre nem is látszik, hogy csillapodna ez a vásárlási láz. A Samsung várakozásai szerint elsősorban a szerverchipekkel szemben támasztott hatalmas érdeklődés húzza magával a szegmenst. A vállalat prognózisai szerint a következő generációs szabványok – DDR5 és LPDDR5 - terjedése szintén jelentős eladásnövelő tényezővel bír.

Piaci hírek

Arcvonásaik alapján szúrja ki az ittas vezetőket a mesterséges intelligencia

Az ausztrál tudósok által alkotott technológia ránézésre is elég pontosan megmondja, ha valaki túl részeg ahhoz, hogy járművet vezessen.
 
Nincs automatikus és egyszerű út a felhőnirvánába, pedig a buktatók többségét viszonylag egyszerűen el lehetne kerülni.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.