A dél-koreai óriás ismét rekordot döntött, a legújabb Galaxy S22 okostelefont viszik, mint a cukrot.

Nem indult ideálisan az S22 a piacon. Amint arról beszámoltunk, a csúcskategóriásként pozícionált telefonokkal annyira elégedetlenek voltak a dél-koreai felhasználók, hogy egy részük pert is indított. Ennek ellenére a számok nem őket igazolják: részben a rendkívül jól fogyó Samsung Galaxy S22-nek is köszönhető, hogy a dél-koreai vállalat immár harmadik negyedéve folyamatosan megdönti korábbi bevételi rekordját. Emellett a fogyasztók memóriachipek iránti, kiapadhatatlannak tűnő vágya is felpörgette a számokat.

A március 31-én véget ért negyedév 61,4 milliárd dolláros bevételt jelentett a csebolnak, ami közel 19 százalékos emelkedés 2021 első három hónapjához viszonyítva. Egészen megdöbbentő, 51 százalékos bővülést mutat az egy évvel korábbi, hasonló időszakhoz képest az üzemi eredmény: a dél-koreaiak 11,2 milliárd dolláros profitról számolhattak be.

5G-5G-5G

Megállíthatatlan az ötödik generációs mobilkommunikációs technológia terjedése, és részben ez okolható a világ legtöbb televízióját és okostelefonját értékesítő Samsung rekordjaiért. A Galaxy S22 Ultra eladásai is felfutottak, de általánosságban, az 5G iránti növekvő érdeklődés is segíti a dél-koreaiakat: a mobil részleg a 2021-es első három hónaphoz képest több mint 11 százalékos bevételnövekedésről számolhatott be. A februárban bemutatkozott, felturbózott kamerával bíró Galaxy S22 természetesen élen járt abban, hogy elérje ezt a sikert a Samsung.

Történt mindez annak ellenére, hogy az induló készletek nem elégítették ki a keresletet, magyarán szólva az első hetekben nem volt elegendő készülék a boltokban. Jelenleg már sokkal jobb a helyzet, de az ukrán-orosz konfliktus és a koronavírus elhúzódó hatása miatt továbbra is hiány tapasztalható bizonyos színváltozatokból és konfigurációkból.

Ugrás a (t)RAM-bulinon

Amint azt említettük, a memórialapkák iránti csillapíthatatlan étvágy jelenti a rekordbevétel és –nyereség fő mozgatóerejét. Éves összehasonlításban az eladások 39 százalékkal lőttek ki, és egyelőre nem is látszik, hogy csillapodna ez a vásárlási láz. A Samsung várakozásai szerint elsősorban a szerverchipekkel szemben támasztott hatalmas érdeklődés húzza magával a szegmenst. A vállalat prognózisai szerint a következő generációs szabványok – DDR5 és LPDDR5 - terjedése szintén jelentős eladásnövelő tényezővel bír.

Piaci hírek

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.