A robotaxiból már biztosan nem lesz az emberiség történetének első olyan technológiája, amit csak azután kezdenek el széles körben bevezetni, hogy kiküszöbölték a nyilvánvaló hiányosságait.

Alig egyetlen nappal azt követően, hogy megkapta a jóváhagyást autonóm fuvarozási szolgáltatásának bővítésére, a Cruise máris hatalmas dugót okozott San Francisco egyik forgalmas környéken. A CBS a szemtanúk beszámolója alapján arról ír, hogy a múlt héten a vezető nélküli autók két szűk utcában is megbénították a közlekedést, miután egy jó negyed órára mozgásképtelenné váltak. A Cruise tájékoztatása szerint a háromnapos Outside Lands Music Festival rendezvény miatt léptek fel problémák a vezeték nélküli kapcsolatokkal, a robotaxik pedig egyszerűen lelőtték magukat, amikor elvesztették a jelet.

A nyilatkozók borzalmas felismerésnek nevezték, hogy ilyen esetekben akár emberek halhatnak meg, amikor a mentő nem tud értük jönni, és a helyieknek kellett figyelmeztetniük a dugóban álló, de a városon kívülről érkező sofőröket, hogy a fennakadást okozó járművekben hiába is keresnék a sofőröket. A Cruise azóta elnézést kért az érintettektől, és az incidens kivizsgálást ígérte, ezen felül "dolgozik rajta", hogy ilyesmi ne ismétlődhessen meg a jövőben. A cég állítólag vizsgálja egy saját mobilhálózat létrehozásának lehetőségét is, ami azért nyilván nem egyik napról a másikra valósulna meg.

Így biztosan nem lesznek túl népszerűek

A problémát innentől az jelenti, hogy eközben több száz újabb autót telepít San Francisco utcáira. A hivatalos adatok alapján a Cruise és a Waymo már nagyjából 600 vezető nélküli járművet üzemeltet a területen, amelyek 50 dokumentált esetben voltak részei baleseteknek vagy más eseményeknek, ahol hatósági intézkedésre volt szükség. Nem véletlen, hogy utóbbiak némi szünetet tartanának a robotaxik gyors ütemű bevezetésében. A CBS itt felidéz egy korábbi felvételt, amelyen a Cruise egyik járműve egy tűzoltóautó útját állja el, hogy az csak tolatásban tudja megközelíteni a helyszínt.

A riportból kiderül, hogy az illetékes állami bizottság a múlt csütörtökön úgy szavazta meg a robotaxi-szolgáltatások jelentős bővítésének lehetőségét, hogy a városi tisztviselők ezt egyértelműen ellenezték. A döntés miatt fellebbezést is benyújtottak a testületnél, ahol azt akarják elérni, hogy a Cruise és a Waymo teljes átláthatóságot biztosítson az autonóm rendszerek leállásaira és összeomlásaira vonatkozó adatokkal, ezen felül biztosítani akarják a rájuk vonatkozó benchmarkok fokozatos bevezetését. A pénteki dugó egyik résztvevője is úgy fogalmazott a CBS-nek, hogy mindez nem hatékonyabb, csupán egy újszerű módja a közlekedésnek, amire a helyiek szerint sincs különösebb szükség.

Konzumer tech

Pénzben fürdetik Elon Musk mesterségesintelligencia-cégét is

A jelek szerint a befektetők képtelenek nemet mondani, ha a világ (ebben a pillanatban harmadik) leggazdagabb embere kitalál valamit.
 
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.