76 éves korában elhunyt Patrick J. McGovern az IDG alapító-vezetője. Az 1964-ben alapított médiacég olyan neves kiadványokkal nőtt világméretűvé, mint például a Computerworld és a PC World.

Szerdán egy kaliforniai kórházban elhunyt az IDG médiavállalatot ötven év alatt világméretű birodalommá fejlesztő Patrick J. McGovern. A alapító közvetlenségére jellemző, hogy munkatársai, legyenek azok sok-sok szervezeti szinttel alatta, csakis Patként hívták, nem pédául McGovern igazgató úrnak.

Fél évszázad munkája

A 1937-ben született szakember egyetemi évei alatt ismerkedett meg a médiával, ahol az első amerikai számítástechnikai magazin, a Computers and Automation részmunkaidős szerkesztője lett. Az MIT-n biofizikából diplomázó McGovern nem sokkal később, 1964-ben hívta életre az International Data Corporationt (IDC), ami a későbbiekben International Data Group-ként (IDG) vált a világ legtöbb országában jelenlévő médiabirodalommá. Az IDG zászlóshajója az 1967-ben megjelent számítástechnikai hetilap, a Computerworld lett, amely alig három év múlva már az Egyesült Államokon kívül is megjelent.

McGovern fél évszázados irányítása alatt az IDG több mint 300 magazint és hetilapot indított útjára. Az internet elterjedésével a hagyományos lapkiadás mellett az online médiában is erős jelenlétre törekedett a kiadó. Ennek folyományaként ma már több mint 460 weboldal és 200 mobil alkalmazás köthető az amerikai vállalathoz. Jelenleg a cég 97 országban van jelen közvetlen leányvállalattal vagy licencpartnereken keresztül.

Áttörte a vasfüggönyt is

A 76 évesen elhunyt legendás vezető sosem vetette meg a bátor húzásokat. 1980-ban például az elsők között volt az USA-ban azok között, akik vegyesvállalatot létrehozva kezdték meg az együttműködést Kínával. Az IDG úttörő hozzáállásának komoly hatása volt a hazai informatikai médiapiacra is, hiszen 1985-ben vegyesvállalati formában, majd 1991-ben már önálló tulajdonú leányvállalattal képviseltette magát. Az IDG Hungary végül két éve szűnt meg, de a piacon lévő lapokat jogutódként és licencpartnerként tovább vitte a magyar tulajdonú Project/029 kiadó.

McGovern mentalitásától nem állt távol a jótékonykodás sem. Feleségével közösen régi alma matere falai között agykutatással foglalkozó intézetet hozott létre 350 millió dolláros felajánlással. Az intézet célkitűzése, hogy az emberi agy működésének megértésével elősegítsék a különböző betegségek kezelését.

Közösség & HR

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.