Sok nyugat-európai és amerikai nagyváros ráhajtott a startupokra. A kelet-londoni Digital Shoreditch egyesület most 1 millió fonttal csábítja a kezdő vállalkozásokat az angol fővárosba.
Egymillió fontra, azaz mintegy 360 millió forintra lehet pályázni startupoknak a világ minden szegletéből, így Magyarországról is. Ehhez a pályázó vállalkozásnak csupán két feltételnek kell megfelelnie: nem lehet tíz évnél idősebb, és évi forgalma nem haladhatja meg az egymillió fontot. A pályázatban azt kell bemutatni, hogy a cég az egymillió font felhasználásával kiépített londoni hídfőállását hogyan használná fel arra, hogy százmillió fontos vállalkozást építsen ki.

A szervezők a pályázat kiírásával Londonra szeretnék irányítani az innovatív vállalkozások figyelmét. Azt szeretnék, ha a vállalkozások úgy tekintenének a városra mint globális digitális és technológiai vállalkozások ideális helyére. Ezért írta ki a pályázatot a Digital Shoreditch, amely a londoni ún. Szilícium-körút cégeinek az egyesülete. Az egyesület, amely egyébként rendszeresen szervez konferenciát (az egyik nagy rendezvénysorozata épp ma ér véget), melyek középpontjában a londoni startupok lehetőségei állnak.

Hazai startupokat és appokat díjaztak a Smartmobil konferencián
Élő konferenciaközvetítéssel debütált a BudapestBoost

Kam Star, a versenyt kezdeményező Digital Shoreditch alapítója szerint a Shoreditch környéki, kelet-londoni digitális és technológiai klaszter ösztönző környezet a kezdő vállalkozásoknak, ahol minden olyan támogatást megkaphatnak, amelyre szükségük van.

A pályázat május 23-án nyílt meg. A részletek a a www.millionpoundstartup.com honlapon találhatók meg. A benyújtás határideje augusztus 29., eredményhirdetés decemberben.

Újfajta játékban zárkózott fel hozzánk a mesterséges intelligencia

A teljesinformációs játékokban az MI már hosszú ideje jól teljesít, de a DeepMind most kifejlesztett egy olyan modellt, amelyik a legmagasabban jegyzett embereket is elveri a Stratego nevű társasjátékban.
 
Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.