A NetAcademia felvásárlásával impresszív méretűvé duzzad a Training360 távoktatási portfóliója.

A több mint húszéves múlttal rendelkező NetAcademia Oktatóközpont Kft. akvizíció keretében a Training360 Kft. tulajdonába kerül - jelentették be ma az érintett cégek. Ezzel az üzlettel a Training360 kínálatában jelentősen megerősödik a mostani körülmények között különösen értékesnek számító online oktatási szegmens.

Félezer lehetőség

A tavalyi év végén kezdődő tárgyalásokra hivatalosan március végén került pont, a vételárra viszont nem tér ki a témában kiadott sajtóközlemény. A négy magyar tulajdonos kezében lévő, 2011-től működő Training360-at irányító Nyisztor József (képünkön jobbra) a cég felvásárlási stratégiájával kapcsolatban kiemelte, hogy fontos szempont volt, hogy az akvirálásra kerülő vállalat rendelkezzen saját e-learning tananyaggal, ami jól kiegészítheti a folyamatosan bővülő elektronikus tananyag könyvtárukat. 

A NetAcademiával kapcsolatban az informatikai e-learning oktatás terén meglévő egyedülálló tudást, a jelentős ügyfélkört és a komoly piaci potenciált említette különösen vonzó tényezőként. A felvásárlás eredményeként Magyarországon egyedülálló informatikai e-learning tanfolyami portfólió jön létre, mely több mint 500 különböző területre kínál online oktatási tematikát.

A tervek szerint a beolvadást követően is megmarad a NetAcademia márkanév, a céget pedig a korábbi ügyvezetővel, Fóti Marcellel (képünkön balra) viszik majd tovább. Az ügylettel kapcsolatban a felvásárolt vállalat egykori tulajdonosa fontosnak tartotta megemlíteni, hogy jó döntés volt négy évvel korábban átállni kizárólag online oktatásra. Az ajánlat elfogadását pedig azzal magyarázta, hogy a további fejlődéshez egy tőkeerős, az oktatási piacot jól ismerő szakmai befektető tud még hatékonyabban hozzájárulni.

A közeljövőben a Training360 saját e-learning anyagaival bővíti a NetAcademia kínálatát, ennek első lépéseként már elérhetővé tette az otthoni munkavégzéshez segítséget nyújtó online "home office" tudásanyagát. A vállalat ezzel együtt továbbra is ingyenesen biztosít hozzáférést a NetAcademia e-learning tananyagokhoz a hazai szakiskolák informatikatanárai számára.

Kis halból nagy hal

A Training360 kilenc évvel ezelőtt alakult, mégpedig meglehetősen viharos körülmények között. A vezetők és az oktatók túlnyomó többsége ugyanis a Számalk oktatási központjából távozott nagyjából egy időben. A témában még 2011-ben készült összeállításunkból kiderül, hogy a volt munkáltató vezetése egyrészt magabiztosan nyilatkozott a jövővel kapcsolatban, másrészt jogi lépéseket fontolgatott a friss konkurenciaként megjelenő egykori dolgozók ellen.

Az azóta eltelt évek viszont a Training360 tulajdonosait igazolták. Az 50 főt fogalalkoztató vállalat 2018-ban már közel 2,5 milliárd forintos bevétel mellett több mint 720 milliónyi adózott eredményt tudott felmutatni. A most felvásárolt NetAcademia ugyenezen időszak alatt 326 milliós forgalom mellett közel 120 millió profitot realizált.

Közösség & HR

Így néz ki a tízszarvúak új toplistája

A május végi adatok alapján már 24 olyan startup működik világszerte, amelynek értékelése a 10 milliárd dollárt is meghaladja, közöttük mindössze egyetlen európai vállalkozással.
 
Hirdetés

Ingyenesen tesztelhető a MasterCloud, a felhőszolgáltatások új generációja

A Servergarden új terméke az ország legnagyobb teljesítménysűrűségű, ultramodern adatközpontjában szolgálja ki a stabil, jövőálló megoldásokat kereső vállalkozásokat.

A tavaly elfogadott új Wi-Fi szabványtól az ipar is sokat vár. Terjedésének csak jót tesz a közben berobbant 5G.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Hirdetés

Sikeresen befejeződött a magyarországi GSM-R hálózat kiépítésének I. fázisa

A két geo-redundáns GSM-R központhoz kapcsolódó több mint 150 kültéri és 30 beltéri bázisállomás mintegy 1000 km hosszú vasútvonalat fed le.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.