Piaci hírek

Pénzben fürdetik Elon Musk mesterségesintelligencia-cégét is

A jelek szerint a befektetők képtelenek nemet mondani, ha a világ (ebben a pillanatban harmadik) leggazdagabb embere kitalál valamit.
 
Újabb 50 milliárd dollárt öntenek a kínai félvezetőiparra
Hszi Csin-ping továbbra is kitart eredeti terve mellett: Kínának önellátónak kell lenni félvezetőkből. Minden megvan hozzá – mínusz a legfejlettebb technológia.
Előfizetéses szolgáltatást indított itthon az eMAG
A regionális e-kereskedő hűségprogramja sok hasonlóságot mutat a világ nyugatabbi felére koncentráló Amazon Prime szolgáltatásával.
Mekkora büntetés jár a NIS2 hiányosságok miatt?
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Bezár az ICQ 27 éves bazárja
Az indulásakor úttörőnek számító azonnali online üzenetküldő egy hónap múlva végleg lehúzza a rolót.
Egy fintech csődje is óriási gazdasági ribilliót okozott az USA-ban
Tízmillió ember megtakarításai kerültek veszélybe, és kiderült, hogy a bankszakma is szakma, aminek a szabályait a technológiára koncentráló fintechek sem szeghetik meg.
Kínában eltüntetnék a netről a pénzükkel villogó influenszereket
A kínai kormányzat újra fazonra nyírja a közösségi médiát, a túl nagyra hízott piaci cégek után a túlzott gazdagságukkal kérkedő felhasználók is nehéz időszak elé néznek.
A Sinkanszentől leshetik el a pedáns működést a műholdak
A szupervonatok műszaki állapotát jó ideje megbízhatóan monitorozó rendszert ültetné át a szatellitekre egy három szervezetet felölelő japán partnerség.
Saját felhős eredményeit is kozmetikázhatja a big tech az MI-befektetésekkel
Nemcsak feltőkésítik azokat a mesterséges intelligenciát fejlesztő vállalkozásokat, amelyek aztán tőlük rendelnek cloud szolgáltatásokat, hanem azt sem feltétlenül árulják el, hogy hol szerepeltetik az onnan származó bevételeket.
Több mint 30 milliárd dollárral emeli a tétet a Google
A marketing- és CRM-megoldásokat fejlesztő HubSpot felvásárlásával nem csak házon belül találhatnak szinergiákat, de eredményesebben versenyezhetnek például a Microsofttal.
Földbe állhat a mesterséges intelligencia is az öncélú fejlesztésekkel
Az OpenAI, a Microsoft, a Facebook, az Apple vagy a Google nagy versenyben van az innovatív AI-termékek bevezetésében, azonban vannak, akik szerint a verseny egy zsákutcában zajlik.
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.