A VMware november elsejétől megnyitotta nagyvállalati ügyfeleinek a Multi-Cloud Adoption Programot.

A VMware november elsejével indította el globális Multi-Cloud Adoption Programját (MCAP). Mint a VMware Go-to-Market Transformation Office-ának vezetője, Ahmar Mohammad írja blogbejegyzésében, a programmal a vállalatoknak akarnak segíteni, hogy kisebb induló költséggel vihessék felhőbe a helyszíni munkaterheléseiket.

Az írás meglepő nyíltsággal beszél a felhővel kapcsolatos költségproblémákról. Az MCAP eleve azért jött létre, mert miközben a VMware ügyfeleinél prioritás a felhőbe költözés, a kezdeti ígéretekhez képest most már az is nyilvánvaló, hogy a migráció hosszú, komplex és költséges folyamat. Ráadásul sokszor nem is mindig hozza azokat az eredményeket, melyeket a vállalatok cserébe elvárnának.

A VMware a költségek bizonyos százalékát vállalja át a projekt nagysága függvényében, és árengedményt ad saját szoftvertermékeire. A konstrukcióban saját tanúsított felhőmegoldás-partnereinek is oszt szerepet: ők adják majd a technikai know-how-t a migrációhoz, és segítenek a felhős költségek optimalizálásában is.

Az MCAP-t csak a nyilvános felhőbe való költözéskor lehet igénybe venni, privát és hibrid felhőprojektekre nem. A platformokban nincs korlátozás, akár multicloud környezet is megvalósítható. Van viszont egy vásárlási minimum: az MCAP csak annak a vállalatnak segít, amely legalább egymillió dollár értékben vásárol VMware-termékeket.

A program egy évre szól, azaz a finanszírozott projektet egy éven belül le kell zárni. Ha adott vállalat addig nem hívja le a teljes igényelt összeget, akkor a bent hagyott pénz elveszik.

Kell a pénzügyi serkentő, mert lassul a felhőbe költözés

A VMware lépése érthető: rontaná az üzletét, ha drámaian csökkene a felhős üzlet növekedése. Pedig erre van esély. A Canalys elemzői már a felhőalapú kiadások növekedésének lassulását mérték. 2022 harmadik negyedévében az infrastruktúra-szolgáltatók bevétele 63,1 milliárd dollár volt, 28 százalékkal több, mint egy évvel korábban. De az igazán árulkodó, hogy hosszú évek óta ez volt az első olyan negyedév, amikor a növekedési ráta 30 százalék alá ment.

A vállalatok a magas inflációt és az elszabaduló energiaárakat kiadásaik csökkentésével igyekeznek ellensúlyozni. Eközben viszont a gazdasági nehézségek a felhőszolgáltatókat is sújtják, ők a növekvő költségeiket az áraik emelésével fogják ellensúlyozni. A Canalys szerint a nagy hiperskálázható szolgáltatóknál Európában átlagosan 30 százalékos áremelés várható.

Cloud & big data

100 millió dollárnyit zsarolt össze a Conti utódcsapata

A Black Basta valószínűleg a hírhedt orosz Conti hekkerbanda egykori tagjaiból állt össze tavaly, és úgy tűnik, rögtön nagyon sokat kaszáltak.
 
Hirdetés

Ráfizetünk, ha a védelmen spórolunk!

Ha a védelmen spórolunk, kiberbűncselekmény áldozatává válhatunk. A Sophos MRD (észlelő és helyzetkező) szolgáltatása védelmet nyújt.

Összeurópai szabályozás készteti a cégeket a biztonságosabb informatikai működésre, de a megvalósításhoz nemcsak technológia, hanem emberek is kellenek.
Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.