Természetesen dollárban. A friss adatok szerint jól halad az Apple terve, miszerint nem csak iPhone-eladásokból akar élni.
Hirdetés
 

Az Apple büszkén jelentette, hogy múlt év végén sikerült rekordot dönteni az App Store-ban az egy napra eső forgalom tekintetében. Cupertino alkalmazásáruházában persze nem csak a fejlesztők, de maga a cég is nagyon jól keres a tranzakciónként levett jutalékból.

Pörgős évzárás

Az Apple tájékoztatása szerint appboltja 1,42 milliárd dollárnyi bevételt generált csak a karácsonytól szilveszterig tartó alig több mint egyhetes periódusban. Ez 16 százalékkal több, mint egy évvel korábban, ami meglehetősen erős adatnak tűnik annak fényében, hogy az utóbbi időszakban az okostelefonos piac nincs különösebben jó formában. A legutóbbi három hónap szerény növekedését ugyanis hét szűk negyedév előzte meg.

Az év utolsó napja különösen mozgalmasra sikeredett az App Store-ban. Aznap ugyanis 386 millió dollárnál állt meg a számláló, ami minden idők legnagyobb napi forgalmát jelenti. És nem mellesleg 20 százalékkal haladja meg a 2018-as szilveszter összbevételt.

Természetesen ezek a hatalmas pénzek nem csupán a külsős fejlesztők programjaiért és az azokban lévő szolgáltatásokért fizető ügyfelektől jöttek, hanem egy komoly részben magához az Apple-höz kötődő előfizetésekhez, szoftverekhez kapcsolódnak. Azaz ebből a pénzből nem csak indirekt, hanem közvetlen módon is bőven részesült az óriásvállalat.

Ez utóbbiért persze az Apple is sokat tett azzal, hogy a még mindig rengeteg pénzt hozó ikonikus telefonja mellett beindított egy csokornyi szolgáltatást is. Az Apple TV Plus 5 dollárt, az Apple News Plus tartalomszolgáltatás és az Apple Arcade játékos platform 10-10 dollárt hoz havonta és előfizetőnként. Sőt ide sorolható a tavaly piacra dobott saját bankkártya is.

Ezek voltak a legnépszerűbbek

A cég hagyományos módon előállt a tavalyi év legnépszerűbb alkalmazásaival is. A listát böngészve talán az a legszembetűnőbb, hogy az androidos világhoz képest az ingyenes appok mezőnyében itt nem látszik annyira a Facebook és csatolt vállalkozásainak nyomasztó fölénye. Az Instagram második lett, a Messenger ötödik, a Facebook pedig "csak" a hetedik helyre tudott felkapaszkodni.

Legnépszerűbb iPhone alkalmazások 2019-ben

Ingyenes kategória

YouTube: Watch, Listen, Stream
Instagram
Snapchat
TikTok - Make Your Day
Messenger
Gmail - Email by Google
Netflix
Facebook
Google Maps - Transit & Food
Amazon - Shopping made easy
Top Paid iPhone Apps

Fizetős kategória

Facetune
HotSchedules
Dark Sky Weather
The Wonder Weeks
AutoSleep Tracker for Watch
TouchRetouch
Procreate Pocket
Sky Guide
Toca Hair Salon 3
Scanner Pro: PDF Scanner App 

Konzumer tech

Szép csendben mainstream lesz a kriptopénz

Az egyik legrégebbi alternatív fizetési rendszer, a PayPal is beszállt: mostantól lehetővé teszi a kriptovalutás tranzakciókat.
 
Hirdetés

Van olyan tanácsadó, aki pénzt hoz?!

Pedig külső szemlélőként csak annyit mutat meg, hogy miből van hiány és miből van fölösleg. Ám ha szoftverlicencekről van szó, ez százmilliókat is érhet – megtakarításban.

Elvben mindenki egyetért azzal, hogy egy vállalat informatikája optimális méretű és működésű kell legyen. A helyes arányok megtalálása azonban nehéz, különösen a szoftvereknél.

a melléklet támogatója az IPR-Insights

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.