Erről mindenkinek volt-van személyes tapasztalata, véleménye. De visszaigazolják-e ezt a kutatások. Dr. Fehér Péter (BCE) egy átfogó kutatás eredményeit mutatta be a CIO Hungaryn.

Podcastsorozatunk rendkívüli kiadásából kiderül, egybeesnek-e személyes tapasztalataink a pandémia digitalizációra gyakorolt hatásáról az országos és nemzetközi trendekkel. A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) kutatói és a Bitport közös projektje ennek megmérésére tett kísérletet. Az eredményekből, melyeket a CIO Hungary 2021 konferencián dr. Fehér Péter executive degree programokért és szakirányú továbbképzésekért felelős dékán ismertetett, kiderül többek között, hogy a nemzetközi trendekkel egyező módon hatott-e a járványhelyzet a magyar szervezetek digitalizációjára, valamint arról is átfogó képet kaphatunk, hogy milyen irányba változott a cégvezetők, IT-szakemberek és más alkalmazottak viszonya a digitális vívmányokhoz.

Fehér Péter előadásában két területre koncentrált. Először is azt mutatta be, hogy az eredmények alapján milyen kihívásokkal szembesültek a vállalatok a pandémia alatt, és erre mennyire voltak felkészülve. Utána pedig azt, hogy a kialakult helyzetre milyen technológiai válaszokat adtak. Az előadás mindkét területet nemzetközi kontextusba helyezte, megmutatva, hogy hol illeszkedik a magyarországi szervezetek gyakorlata a globális trendekhez, illetve hol és miben tér el azoktól. A podcastfelvételhez a konferencián bemutatott prezentációt innen lehet letölteni PDF formátumban. Az előadó a fontosabb megállapításokat egy cikkben is összefoglalta a Bitporton, melyet egy kattintásnyira olvashat.

A kutatást, melyet A COVID világjárvány hatása a KKV-k digitális átalakulási kezdeményezéseire című, 2019-2.1.11-TÉT-2020-00172 azonosítószámú a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott projekt támogatott, Kő Andrea vezette. További közreműködők: Borbásné Szabó Ildikó, Fehér Péter, Kovács Tibor, Őri Dóra, Szabó Zoltán, Varga Krisztián és Vas Réka.

A podcastfelvétel 2021. szeptember 2-án készült Egerben, a CIO Hungaryn. Töltse le a podcasthoz az előadás prezentációját is!
 


A felvétel meghallgatható a fenti lejátszóval itt, de podcastjainkat követheti többek között a Spotify-on, az Apple, valamint a Google podcastplatformján is, ahol feliratkozhat a Bitport csatornájára.

Piaci hírek

Zöld jelzést kapott az automatikus áremelés az App Store-ban

Az Apple új szabályai szerint bizonyos esetekben a felhasználóknak kell lemondani egy megdrágult előfizetést. Ennek elmaradása esetén a fejlesztő lehúzhatja az ügyfél számlájáról a magasabb összeget.
 
Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a TP-Link

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.