Nem volt egymásnak feszülés, inkább egyetértés: a koronavírus IT-biztonsági kihívásaiban csak most jön a java. Krasznay Csaba (NKE) és Ragó István (Bankszövetség) szakért a Bitport podcastjában.
Hirdetés
 

Részben a járványhelyzet adta a végső lökést egy régi ötletünknek: új csatornákon is elérhetővé tesszük a Bitportot. A heti-kétheti rendszerességgel jelentkező hangos kiadásunkban aktuális témákat veséznek ki szakértő vendégeink. Első podcastunk témája az informatikai képzés volt, aminek a bootcampek egy friss kezdeményezése adta az apropóját. A második adás témájául az szolgált, ami most mindenkit a leginkább foglalkoztat: a koronavírus. Ezen belül is arra voltunk kíváncsiak, hogyan hatott a járványhelyzet, a bezárkózás, a távmunkába kényszerülés az IT-biztonságra.

A témához két szakértőt hívtunk meg: Krasznay Csabát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét, az egyetem keretein belül működő Kiberbiztonsági Kutatóintézet vezetőjét, és Ragó Istvánt, a Bankszövetség Kiberbiztonsági Munkacsoportjának vezetőjét.
 

Ragó István (b) és Krasznay Csaba (j) a műsorvezetővel


Míg Krasznay Csaba a szektorfüggetlen, általános tapasztalatokról, Ragó István elsősorban a pénzügyi szektor történéseiről beszélt. A beszélgetés mintegy 45 perce nagyjából azonos terjedelemben három téma között oszlik meg: a járvány IT-biztonsági hatása, a home office-ra való gyors átállás kockázatai, az eszközök megbízhatósága; valamint a közeljövő várható trendjei. Elhangzottak meglepő információk, a sokat csepült Zoom pedig kapott némi személyes kiállást egyik beszélgetőtársunktól.


A felvétel meghallgatható a fenti lejtászóval itt, de elérhető a Spotify és az iTunes, valamint a Google Podcast platformján is.

Biztonság

Az Excel miatt változik az emberi gének jelölése

Az autocorrect funkció mostanra őrölte fel a tudósok türelmét, és inkább saját nevezéktanukat módosítják, mint hogy a program egyfolytában dátummá alakítsa az egyes jelöléseket.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.