Nem volt egymásnak feszülés, inkább egyetértés: a koronavírus IT-biztonsági kihívásaiban csak most jön a java. Krasznay Csaba (NKE) és Ragó István (Bankszövetség) szakért a Bitport podcastjában.

Részben a járványhelyzet adta a végső lökést egy régi ötletünknek: új csatornákon is elérhetővé tesszük a Bitportot. A heti-kétheti rendszerességgel jelentkező hangos kiadásunkban aktuális témákat veséznek ki szakértő vendégeink. Első podcastunk témája az informatikai képzés volt, aminek a bootcampek egy friss kezdeményezése adta az apropóját. A második adás témájául az szolgált, ami most mindenkit a leginkább foglalkoztat: a koronavírus. Ezen belül is arra voltunk kíváncsiak, hogyan hatott a járványhelyzet, a bezárkózás, a távmunkába kényszerülés az IT-biztonságra.

A témához két szakértőt hívtunk meg: Krasznay Csabát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docensét, az egyetem keretein belül működő Kiberbiztonsági Kutatóintézet vezetőjét, és Ragó Istvánt, a Bankszövetség Kiberbiztonsági Munkacsoportjának vezetőjét.
 

Ragó István (b) és Krasznay Csaba (j) a műsorvezetővel


Míg Krasznay Csaba a szektorfüggetlen, általános tapasztalatokról, Ragó István elsősorban a pénzügyi szektor történéseiről beszélt. A beszélgetés mintegy 45 perce nagyjából azonos terjedelemben három téma között oszlik meg: a járvány IT-biztonsági hatása, a home office-ra való gyors átállás kockázatai, az eszközök megbízhatósága; valamint a közeljövő várható trendjei. Elhangzottak meglepő információk, a sokat csepült Zoom pedig kapott némi személyes kiállást egyik beszélgetőtársunktól.


A felvétel meghallgatható a fenti lejtászóval itt, de elérhető a Spotify és az iTunes, valamint a Google Podcast platformján is.

Biztonság

Fontos tervrajzokat loptak az Apple-től. Zsarolják a vállalatot

A Maceket is elérte az új zsarolási típus. Az időzítés valószínűleg szándékos: a napokban mutatták be a vállalat új termékeit.
 
Hirdetés

Három fontos tanács a jövőálló vállalkozások felépítéséhez

A VMware Future Ready Solution megoldásai lehetővé teszik a problémákra adott gyors reakciót, az új körülményekhez való alkalmazkodás és az innováció felgyorsítását is.

A virtualizáció nem válik elavulttá a konténerizació és a Kubernetes miatt, sőt katalizátora lehet az új techológiák bevezetésének.

a melléklet támogatója a Tech Data

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.