A független cloudos fájltároló megoldás egy sor külső alkalmazásból átvett funkcióval bővül az Extensions program beindításával.
Hirdetés
 

Alaposan feltupírozza a Dropbox, hogy mit tehetünk a rendszereiben tárolt állományainkkal. A Dropbox Extensions segítségével többek között képeket, videókat szerkeszthetünk, vagy éppen úgy küldhetünk körbe egy szerződést aláírásra, hogy egyetlen más programot sem kell senkinek megnyitnia.

A takarón túl is nyújtózkodnának

Miközben a cloudos fájltároló és -megosztó alkalmazást sok százmillió ember és nem kevés vállalkozás használja nap mint nap, a Dropboxnak meg kell próbálnia mindezt pénzügyileg is termőre fordítani. Igaz ugyan, hogy a profit elmaradása nem akadályozta meg a befektetőket, hogy szétszedjék a papírokat a tavaszi tőzsdére lépéskor, ám mostanra már látszik az árfolyamon, hogy fogyóban a türelem.  

A márciusi részvénykibocsátásnál a cég a tervek között említette, hogy a friss forrásokat elsősorban fejlesztésekre, például a szolgáltatások külső szoftverekkel való integrációjára, valamint új előfizetők szerzésére fordítja. Úgy tűnik, a menedzsment állja a szavát, hiszen az Extensions pont erről szól: más fejlesztők termékeiben található funkciókat lehet a Dropbox platformjában közvetlenül elérni.

Több dolog marad házon belül

Bár a Dropboxnak régóta van API-ja, amivel meg lehet oldani más programok összekapcsolását a cloudban tárolt állományokkal, de az Extensions ennél mélyebb együttműködést jelent. Új lehetőséget hoznak például bizonyos automatizált munkafolyamatok. A cég blogbejegyzése a szerződések elektronikus aláírását említi. Az e-aláírást biztosító partnereknek köszönhetően egy dokumentum körbeküldhető az összes érintett félnek, majd amikor mindenki ellátta azt az elektronikus kézjegyével, az állomány automatikusan frissül a kiindulási helyen, az akció elindítója pedig értesítést kap, hogy lezajlott a folyamat.

Az Extensions arzenálja első körben olyan cégek szoftvereinek beépítésével indul mint amilyen az Adobe, az Autodesk, a DocuSign, a Vimeo, az airSlate, a HelloSign, a Nitro, a Smallpdf, vagy éppen a Pixlr. Így például lehetőség lesz a már említett e-szignózás mellett, videók feliratozására, PDF-ek szerkesztésére, és az itt eszközölt változások automatikus mentésére minden hozzáféréssel rendelkező személy fiókjában.

Az új funkciók egyelőre nem élesek, azokat csak november 27-én teszik publikusan elérhetővé. Ugyanakkor jó hír, hogy az Extensions képességeit nem csak a fizetős csomaggal rendelkezők, hanem az ingyenes tárhellyel bíró júzerek is használhatják. Ettől függetlenül a Dropbox bizonyosan azt reméli a fejlesztésektől, hogy a komoly integrációs munkát látva még több felhasználó kap kedvet az üzleti előfizetéshez.

Cloud & big data

Ritka az olyan magyar, aki nem vásárol neten

Egy friss kutatás szerint már érdemben nem nagyon lehet növelni az online vásárlók hazai táborát.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.