A társaság a HPE-felvásárlás nyomán megerősödött portfólióval aratna a magyar IT-biztonsági piacon.
Hirdetés
 

Gur Nedivi, a cég EMEA régiós feltörekvő piacokért felelős értékesítési igazgatója a múlt héten vázolta a biztonsági piac helyzetét a MicroFocus szemszögéből. Ahogy az a piackutatók statisztikáiból és előrejelzéseiből is kiderül, a kiberbiztonsági szegmens növekedésének üteme meghaladja az informatikai piac egészének bővülését. Ennek oka, hogy a nagyszabású incidensek száma és az általuk okozta kár értéke is nőtt az elmúlt években, a támadások már a társadalom alapvető intézményeit veszélyeztetik, és ennek megfelelően a kormányzati költések is foylamatosan emelkednek.

Mindennek ellenére az informatikai biztonságra szánt források még mindig elmaradnak azoktól a pénzben is kifejezhető veszteségektől, amelyeket a rosszindulatú akciók eredményeznek – előbbi a MicroFocus által idézett prognózis szerint 2021-re éri el az ezer milliárd dollárt, míg a károk akkorra már a 6 ezer milliárdos nagyságrendbe lépnek. A kiberbűnözés ráadásul egyre nagyobb szakemberhiányt generál az IT-ban, 2021-re már 3,5 millió betöltetlen állás lehet világszerte ezen a területen – miközben a "human attack surface", vagyis a felhasználói aktivitásból és viselkedésből adódó biztonsági rések 6 milliárd embert érintenek majd.

A védekezés a korábbinál sokkal összetettebb feladatot jelent, miután a fenyegetések is változatosabbak, ezen felül az információs túltelítődést is kezelni kell – más szóval a big data nem csak lehetőségeket jelent, de komoly problémákat is okoz. Új szintre lépett az infrastrukturális komplexitás, és a szabályozásoknak való megfelelés vagy a személyes adatok védelme is egyre komolyabb dolog. A helyzetet Gur Nedivi egy három táblás szimultán sakkpartihoz hasonlította, ahol már külön biztonsági meccset kell játszani a felhasználók (végpontok), az alkalmazások és az adatok frontján is.
 

forrás: Micro Focus


A Micro Focus a fenti környezetben arra törekszik, hogy átfogó biztonsági koncepcióba foglalja az üzleti szereplőknek kínált biztonsági megoldásokat. Szittya Tamás, a Novell Magyarország Dél-Kelet Európáért felelős regionális igazgatója ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy a Micro Focus biztonsági kompetenciaközpontot hoz létre Budapesten. Az új szervezeti egység felállítása a HPE biztonsági portfóliójára épül, amelynek köszönhetően a Micro Focus már az egyik legszélesebb körű biztonsági portfólióval rendelkezik a hazai piacon.

Széles kínálat egy zsákra való márkával

A Micro Focus az elmúlt évek felvásárlásai nyomán Európa második és a világ egyik legnagyobb, tisztán szoftverekben utazó vállalatává növekedett. A társaság a többi mellett 2014-ben jelentette be az Attachmate csoport akvizícióját, amelynek révén az Attachmate, a NetIQ, a Novell vagy a SUSE termékvonalakat is megszerezte; a HPE szoftveres üzletágának 8,8 milliárd dolláros felvásárlását két évvel később, 2016 szeptemberében hozták tető alá, és a folyamatot tavaly ősszel zárták le. Ezzel tulajdonképpen a brit székhelyű Micro Focushoz került vissza az ugyancsak brit Autonomy, amelynek felvásárlása annak idején a HP egyik legszerencsétlenebb húzása volt; ezen felül a vállalat hozzájutott a HPE big data, vállalati biztonsági, ADM, információmenedzsment és -irányítási, illetve IT szolgáltatásmenedzsment technológiáihoz is.

Az új kompetenciaközpont októberétől működik a tucatnyi országot kiszolgáló Novell PSH keretein belül, egyelőre tízfős dedikált szakembergárdával. Ők a teljes, Magyarországon elérhető vállalatbiztonsági termékportfólióhoz biztosítanak támogatást, ezen kívül az előkészítésben vagy a presales tevekenysegben is részt vesznek – ennek az ad különös jelentőséget, hogy a társaság novembertől új partneri rendszerrel dolgozik, amelynek célja egyebek mellett a volt HPE-s partnerek reaktiválása.

Szittya Tamás szerint az új adatbiztonsági termékvonalakkal megtámogatott portfólió két-háromszoros bevételnövekedést eredményezhet, sőt a regionális vezető szerint inkább az utóbbi mérték a reális. (Számokat természetesen sem erről, sem a konkrét beruházás értékéről nem közöltek.) Maga a kompetenciaközpont is egy-másfél éven belül már kétszer ekkora szervezetté fejlődne, a Micro Focus pedig arra törekszik, hogy meghatározó szereplőjévé váljon a biztonsági szoftverek piacának, amely a pénzpiaci válság nyomán idehaza is alaposan átrendeződött.

Ez a cikk független szerkesztőségi tartalom, mely a T-Systems Magyarország támogatásával készült. Részletek »

Biztonság

Ritka az olyan magyar, aki nem vásárol neten

Egy friss kutatás szerint már érdemben nem nagyon lehet növelni az online vásárlók hazai táborát.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.