A Facebook újabb biztonsági intézkedéseket hozott a felhasználók adatainak védelme érdekében. Ezúttal a Facebook alkalmazások és a közösségépítőhöz kapcsolódó weboldalak kerültek a szigorítás középpontjába.

A Facebookot az elmúlt hónapokban a szokásosnál is több kritika érte a sok esetben valóban kifogásolható adatbiztonsági hiányosságok miatt. Az egyre élesebb kritikákat gyakran az szülte, hogy a számítógépes bűnözés szemet vetett a közösségi oldal felhasználóinak adataira, és mind trükkösebb módszerekkel igyekezett elérni a célját.

Újabb és újabb ötletek | Ezért aztán nem meglepő, hogy a Facebook üzemetetői folyamatosan jelentették be az újabb és újabb védelmi intézkedéseket, megszorításokat, beállítási lehetőségeket. Emellett igyekeztek több biztonsági céggel is együttműködést kötni. Ezek közül a legismertebb a McAfee-vel aláírt megállapodás volt, amelynek értelmében a vállalat biztonsági szoftverekkel és tanácsokkal látja el a Facebook felhasználókat.

A Facebook szakemberei legutóbb a közösségi szolgáltatással kompatibilis alkalmazásokat valamint az ahhoz kapcsolódó weboldalakat vették górcső alá, melynek eredményeként új, az eddigieknél letisztultabb és egyben nagyobb biztonságot nyújtó intézkedések meghozatala mellett döntöttek.

A legnépszerűbb közösségi webhelyen ezentúl a felhasználók számára több lehetőség áll rendelkezésre ahhoz, hogy meghatározzák a bizalmas adatokhoz való hozzáférést. Amennyiben egy Facebook tag olyan alkalmazást telepít, vagy olyan webes szolgáltatást vesz igénybe, amely bizalmas információkhoz is hozzá akar férni, akkor előbb egy figyelmeztető ablak jelenik meg a böngészőjében. Ebben jóváhagyhatja vagy elutasíthatja az adataihoz való hozzáférést, így maga dönthet arról, hogy kivel, milyen csatornán keresztül, milyen információkat oszt meg.


Van, akinek mindent szabad | Bret Taylor, a Facebook műszaki igazgatója ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy - hasonlóan az eddigi gyakorlathoz - a Facebook alkalmazások továbbra is engedély nélkül férhetnek hozzá a felhasználók nyilvános adataihoz. Így például akadálytalanul láthatják a neveket, profilképet stb. "Azért, hogy az alkalmazások és a weboldalak képesek legyenek biztosítani a közösségi élményt, valamint a testreszabhatóságot, szükségük van információkra. Ugyanakkor megértjük, hogy a felhasználók számára fontos az adatok megosztásának kontrollálhatósága is" - tette hozzá Bret Taylor.

A jó oldalon is készülnek az MI-modellek feltörésére

A sebezhetőségek feltárásának egyik módja, amikor különféle trükkökkel próbálják rendellenes működésre bírni a mesterséges intelligenciát, és ezeket az erőfeszítéseket is az automatizálás emelheti új szintre.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.