A Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság felfüggesztette a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság döntésének végrehajtását. De a Telekom is perel.

Felfüggesztette Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság annak a közbeszerzési eljárásnak a végrehajtását, melynek értelmében a következő három évben a Magyar Telekom, illetve leányvállalata a T-Systems Magyarország lett a kormányzati szervezetek és a rendszerhez önként csatlakozó intézmények (önkormányzatok, intézményfenntartók, bíróságok stb.) mobilszolgáltatója. A szerződés keretösszege 5 milliárd forint, és közel 200 ezer SIM kártyát érint.

Az 5 milliárd forint keretösszegű közbeszerzési eljárásból a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) kizárta a Vodafone árajánlatát, mert azt túlságosan alacsonynak ítélte. A verseny végeredményét döntően befolyásoló, a belföldi tarifák összehasonlíthatóságát szolgáló ún. "súlyozott szolgáltatási díjak összesen" tételre a Vodafone 2317, amíg Telekom 3603 forint értékű ajánlatot tett.

A Vodafone azonban megtámadta a KEF döntését – melyet a Közbeszerzési Döntőbizottság is helyben hagyott – az ügyben illetékes Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon, és kérte a végrehajtás felfüggesztését. Az ügyről itt írtunk részletesen.

Per per hátán

A Telekom azonban érvényesnek tekintette a pályázatot, és meg is kötötte a szerződést a KEF-fel február 6-án. A Vodafone álláspontja szerint azonban ez a szerződés érvénytelen, mivel a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntésének hiányában a KEF eljárása nem zárult le jogerősen. Ennek alapján a Telekom nem köthet további szerződéseket az állami vállalatokkal. Ha mégis kötne ilyet, akkor az érvénytelen lenne, hiszen jelenleg a Vodafone az állami intézmények szolgáltatója a hatályos szerződések szerint – nyilatkozta Király István, a Vodafone vezérigazgató-helyettese.

Emiatt a Vodafone a Telekom és a KEF ellen is peres eljárást indít a Budai Központi Kerületi Bíróságon.

A Telekom szerint a Vodafone valótlant állít

A végrehajtás felfüggesztő bírósági döntésről kiadott sajtóközleménye "rosszhiszemű és valótlan állításokat tartalmaz. A Magyar Telekom pert indít a Vodafone ellen" – írta válaszközleményében a Magyar Telekom.

A vállalat szerint KEF-fel február 6-án létrejött szerződést a felek valamennyi irányadó jogszabály betűjét és szellemét maradéktalanul betartva kötötték meg. Szerintük a Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság február 9-i – a jogszerű szerződéskötést követő döntése nem teszi érvénytelenné utólag az érvényesen létrejött szerződést.

Ennek értelmében a Telekom továbbra is köthet szerződéseket az állami vállalatokkal.

Mobilitás

Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.