Biztonság

Milliónyi app elutasításával mosdatja magát az Apple

Cupertino részletes jelentést adott arról, mennyit dolgozott tavaly azon, hogy eszközeire ne lehessen káros alkalmazásokat telepíteni. Van azonban olyan helyzet, amikor a sok is kevés lehet.
 
Busásan megtérülnek a digitalizációs törekvések
Egy informatikai költéseket elemző kutatás arra jutott, szoros összefüggés van a vállalati sikeresség és a jól megválasztott prioritások között.
Az összes nagymenő összeállt az amerikai csipgyártás felfuttatására
A jelentős csipgyártók mellett a big tech vállalatok is csatlakoztak ahhoz a koalícióhoz, mely a hazai gyártó- és fejlesztőtevékenység támogatását sürgeti az amerikai törvényhozásban.
A távközlési szolgáltatások segítették a Telekomot
Az első negyedévben 1,9 százalékkal nőtt a vállalat bevétele, pedig a rendszerinntegráció és az IT továbbra is lejtmenetben van, és a szélessávú bevételeket is megtépázta a COVID.
Pontosan mennyit eszik a bitcoin?
A becslések szerint ha a kriptovaluta önálló ország lenne, akkor már a világ 27. legnagyobb energiaigényű államának számítana.
Elégedettek, de hiányolják a választás szabadságát az üzleti előfizetők
Egy az NMHH megbízásából tavaly készült hazai kutatás szerint a cégvezetők alapjában jóra értékelték az általuk használt mobil- és vezetékes internetes szolgáltatásokat, azaz a járvány első hulláma nem okozott különösebb gondot.
Kevesebbet hibázni olcsóbb dolog
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT-infrastruktúra automatizálásáról.
Úgy érzi, sokat dolgozik? A 24/7-es kultúra az oka, és a távmunka sem segít
Az elmúlt évben az otthonról dolgozók körében is nőtt a fizetetlen pluszmunka aránya. Az okok összetettek.
Sajtóközleményben sajnálkoznak a hekkerek, hogy ekkora balhét csináltak
Az USA egyik legjelentősebb üzemanyagszállító hálózata ellen indított múlt hét végi akciónak a jelek szerint nincs köze államközi kiberhadviseléshez. Ettől még akkora káoszt okozott, hogy még maguk a támadók is csak pislogni tudnak.
A kínai robot taxinak nem tüskés a háta
A Pony.ai autói egy ideje éles teszteken köröznek több kínai és amerikai városban. A szenzorgyártó Luminarral bejelentett közös projekt viszont nem az önvezetési képességek, hanem a kinézet csiszolásáról szól.
Nem tolonganak az iOS-felhasználók, hogy kiteregessék az adataikat
Már elérhetők az első statisztikák arról, hogy azok, akik választhatnak, milyen arányban járulnak hozzá tevékenységük hirdetési célú nyomon követéséhez.
...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.