Piacra dobta első okosotthon-rendszerét az eddig inkább a navigációs eszközeiről és fedélzeti kameráiról ismert Mio.

Magyarországi webáruházában és a nagyobb hazai elektronikai áruházakban e héttől érhető el a cég első okos otthon rendszere a MioSmart. Az eddig jobbára autós navigációs eszközöket és fedélzeti kamerákat gyártó tajvani társaság profilbővítésként szállt be a piacra.

Már a hazai háztartások is nyitottak az okos otthon megoldások iránt

Cosmin Dobranis, a magyarországi és a romániai értékesítésért felelős menedzser a budapesti bejelentésen elmondta, piaci felmérések alapján úgy látják, hogy a háztartások egy jelentős része már nálunk is nyitott az okos otthonnal összefüggő technológiák felé. A fogyasztók 14 százaléka pedig a következő két évben be is szerezne már valamilyen ezzel összefüggő eszközt. Az okos otthon iránt érdeklődők felének a figyelmét elsősorban a biztonsági, energiahatékonysági megoldások keltik fel, de sokakat megfognak az otthoni használatra szánt egészségügyi fejlesztések is.

Az évi 28 milliárd dollár forgalmú Mitac International Corp.-hoz tartozó Mio márka első okosotthonos rendszere a biztonságra épít. A távfelügyeleti megoldás öt különféle eszközből  áll, amelyek egyetlen mobil alkalmazással vezérelhetők. A rendszer elemei különféle egységcsomagokban, illetve külön-külön is elérhetők, 11 ezer és 100 ezer forint közötti áron.  

Közülük a kamera HD minőségű felvételt készít, amit egy egyszerűsített gateway megoldással menthetünk el a személyi felhőbe. A rendszer része az akár babamonitorként is használható mozgásérzékelő szenzor, amelynek hatósugara három méter. Vannak hozzá még a nyílászárókat őrző szenzorok, illetve egy kisméretű központi egység (hub), amely a routert kapcsolja össze az érzékelőkkel.

A cég 2017-ben akar megjelenni egy még fejlettebb kamerával, amelynek a megfigyelési fókusza távolból is ráirányítható egy adott területre. Az ugyancsak jövőre tervezett Smartplugokkal pedig a lakás elektromos rendszere válik távolból kezelhetővé. A bemutatón elhangzott, hogy a rendszer kifejlesztésénél azért választották a közvetlen végponttól végpontig érő (P2P) kommunikációs technológiát, hogy az a hekkertámadásoktól is minél jobban védhető legyen.

Fitneszkarkötők valódi EKG-érzékelővel

A társaság MiVia márkanéven új fitneszkarkötőket is piacra dob a közeljövőben. A család első tagja még az idén megjelenik, különlegessége, hogy valódi EKG-érzékelő található benne, és az eszköz képes követni a szervezeten belül lezajló vegetatív idegrendszeri folyamatokat is. A másik karkötő, amely leginkább a futás közben a szervezetben végbemenő változásokat rögzíti, és a tervezők szándéka szerint amolyan személyi trénerként is használható, a jövő év első negyedévében jelenik meg a kiskereskedelemben.

Konzumer tech

Spanyol tudósok: a túlóra nem hogy káros, hanem egyenesen építő

Ha angol tudósok jöttek volna ezzel, meg sem lepődnénk. De épp a szieszta hagyományát mind a mai napig ápoló spanyolok?!
 
Hirdetés

Hazánk régiós SolarWinds-központ lett

A SolarWinds és a RelNet megállapodása révén utóbbi magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt régiónkban a SolarWinds viszonteladói és ügyfelei számára.

Manufacture IT

Az 5G legnagyobb nyertesei az ipari vállalkozások

MEGNÉZEM »

a melléklet támogatója a Vodafone

Igen, ahogy mindenki mondja: sokba, nagyon sokba. De közel sem csak a fizetése miatt. A költségekhez hozzá kell számolni a növekvő kiválasztási költségeket – és a magas fluktuációt.

a melléklet támogatója a Mndwrk

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.