Közösség & HR

Már csak a legidősebb magyarokat nem hozza lázba a net

Az NMHH kutatása szerint az elmúlt években az idősebb generációk körében jelentősen nőtt az internethasználat.
 
Az adatapokalipszis érdeklődés hiányában elmarad
Jordan Tigani big data szakértő szerint a nagy adat körüli hájpot olyasmi táplálta, amit az élet nem igazol vissza.
Kihalás helyett növekszik a szalagos tárolás
A lassú, ám megbízható technológiát évtizedek óta temetik, de köszöni szépen, még mindig jó egészségnek örvend. Tavaly például bő 3 százalékkal nőtt az adattárolási szegmens ezen szeglete.
Egy mindenki által űzött alapjáték klónjába dugtak kártékony kódot
Az ukrán CERT elemzése szerint európai és amerikai szervezeteket is támadtak klasszikus módszerek kombinálásával.
Pénzben fürdetik Elon Musk mesterségesintelligencia-cégét is
A jelek szerint a befektetők képtelenek nemet mondani, ha a világ (ebben a pillanatban harmadik) leggazdagabb embere kitalál valamit.
Újabb 50 milliárd dollárt öntenek a kínai félvezetőiparra
Hszi Csin-ping továbbra is kitart eredeti terve mellett: Kínának önellátónak kell lenni félvezetőkből. Minden megvan hozzá – mínusz a legfejlettebb technológia.
Előfizetéses szolgáltatást indított itthon az eMAG
A regionális e-kereskedő hűségprogramja sok hasonlóságot mutat a világ nyugatabbi felére koncentráló Amazon Prime szolgáltatásával.
Mekkora büntetés jár a NIS2 hiányosságok miatt?
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Bezár az ICQ 27 éves bazárja
Az indulásakor úttörőnek számító azonnali online üzenetküldő egy hónap múlva végleg lehúzza a rolót.
Egy fintech csődje is óriási gazdasági ribilliót okozott az USA-ban
Tízmillió ember megtakarításai kerültek veszélybe, és kiderült, hogy a bankszakma is szakma, aminek a szabályait a technológiára koncentráló fintechek sem szeghetik meg.
Kínában eltüntetnék a netről a pénzükkel villogó influenszereket
A kínai kormányzat újra fazonra nyírja a közösségi médiát, a túl nagyra hízott piaci cégek után a túlzott gazdagságukkal kérkedő felhasználók is nehéz időszak elé néznek.
Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.