A tervezett felvásárlás híre már a nyár közepén felröppent, ma hivatalosan is bejelentették az állami tulajdonszerzést a mobil távközlési szolgáltatóban.

Az Antenna Hungária és a PPF Csoport csütörtök délutáni közleményében jelentette be, hogy az Antenna Hungária 25 százalékos részesedést vásárolt a magyarországi Telenor cégekben (Telenor Magyarország, Telenor Real Estate). A partnerek ennek értelmében egy új holdingot hoztak létre, amely vegyesvállalatként működik a PPF Csoport 75 százalékos és az Antenna Hungária 25 százalékos tulajdonában.

A közlemény szerint a Telenor Magyarország üzleti működését továbbra is a PPF irányítja, a cég menedzsmentje és vezetősége változatlan formában folytatja munkáját. Az Antenna Hungária stratégiai partnerként egy-egy főt delegál az új holding igazgatóságába és felügyelőbizottságába, illetve egy-egy megfigyelőt a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate igazgatóságába és felügyelőbizottságába.

A PPF Csoport még 2018-ban 2,8 milliárd euróért vásárolta meg a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói távközlési leányvállalatait, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót, miután az említett operációkat az előző évben közös klaszterbe szervezték. A prágai központú PPF Csoport a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektető társasága, a PPF Aréna 1 pedig a térség egyik vezető távközlési csoportja.

A mostani felvásárlás terveiről legelőször júliusban számolt be a Népszava. A lap akkor azt írta, hogy az új tulajdonossal jó évet zárt a cég, forrásai szerint pedig az árbevétel-növekedés is közrejátszhatott az állami tulajdonszerzésben. A cikkben kiemelték, hogy 2010 óta érezhetően erősödött az a tendencia, hogy az állam igyekszik tulajdonosként is jelen lenni stratégiai iparágakban, a mobil távközlés pedig jó ideje ilyen területnek számít.

Piaci hírek

Megvan az év legjobb projektmenedzsere

A Generáli Biztosító szakembere kapta az idén már 19. alkalommal átadott elismerést.
 
A 21. századi vállalatok legjobbika is csak félkarú óriás informatika nélkül, rugalmasság és hatékonyság tekintetében azonban jelentősek a különbségek ezen a téren. Vajon az évtized végén hogyan néz ki egy jól működő IT szervezet?

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.