A tervezett felvásárlás híre már a nyár közepén felröppent, ma hivatalosan is bejelentették az állami tulajdonszerzést a mobil távközlési szolgáltatóban.

Az Antenna Hungária és a PPF Csoport csütörtök délutáni közleményében jelentette be, hogy az Antenna Hungária 25 százalékos részesedést vásárolt a magyarországi Telenor cégekben (Telenor Magyarország, Telenor Real Estate). A partnerek ennek értelmében egy új holdingot hoztak létre, amely vegyesvállalatként működik a PPF Csoport 75 százalékos és az Antenna Hungária 25 százalékos tulajdonában.

A közlemény szerint a Telenor Magyarország üzleti működését továbbra is a PPF irányítja, a cég menedzsmentje és vezetősége változatlan formában folytatja munkáját. Az Antenna Hungária stratégiai partnerként egy-egy főt delegál az új holding igazgatóságába és felügyelőbizottságába, illetve egy-egy megfigyelőt a Telenor Magyarország és a Telenor Real Estate igazgatóságába és felügyelőbizottságába.

A PPF Csoport még 2018-ban 2,8 milliárd euróért vásárolta meg a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói távközlési leányvállalatait, valamint a Telenor Common Operation technológiai szolgáltatót, miután az említett operációkat az előző évben közös klaszterbe szervezték. A prágai központú PPF Csoport a közép-kelet-európai térség legnagyobb magántőke-befektető társasága, a PPF Aréna 1 pedig a térség egyik vezető távközlési csoportja.

A mostani felvásárlás terveiről legelőször júliusban számolt be a Népszava. A lap akkor azt írta, hogy az új tulajdonossal jó évet zárt a cég, forrásai szerint pedig az árbevétel-növekedés is közrejátszhatott az állami tulajdonszerzésben. A cikkben kiemelték, hogy 2010 óta érezhetően erősödött az a tendencia, hogy az állam igyekszik tulajdonosként is jelen lenni stratégiai iparágakban, a mobil távközlés pedig jó ideje ilyen területnek számít.

Piaci hírek

Így nyomaszt majd minket a technológia 2020-ban

A CB Insights kutatása azokat a technológiai trendeket veszi sorra, amelyeket ebben az évben már nem csak elméleti lehetőségként, hanem valós tényezőként vagy problmaként kell kezelnünk.
 
Nem elég beszélni róla, tenni is kell azért, hogy jövőállóbbak legyenek a vállalatok. Szerencsére ebben rengeteg technológia áll már a rendelkezésre, csak győzzünk válogatni közöttük.

a melléklet támogatója az Invitech

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.