A Microsoft tegnap megszüntette a meghívásos rendszert, és a tablet verzió preview-ja is elérhető.

Már tavaly bejelentette a Microsoft, hogy átvariálja és sokkal könnyebben hozzáférhetővé teszi a mobilos Office-t. Mint azt a Bitport is megírta, az Office Mobile csomag formájában megszűnt, helyette az egyes alkalmazások, a Word, az Excel és a Power Point különálló appként tölthető le – teljesen ingyen. De nem ez volt az igazi újdonság, hiszen maga a csomag korábban is ingyenes volt, csak épp azért kellett fizetni, ha valaki szerkeszteni és menteni is akart a mobil Office-ban, mégpedig egy Office 365-előfizetéssel.

Nos, a másik újdonság épp az volt, hogy feloldották ez utóbbi korlátozást: a felhős irodai csomag előfizetése nélkül is használhatóvá tették az appokat. Tavaly november elejétől azonban csak az iPhone- és iPad-tulajdonosok élvezhették ezt az előnyt. Ezt a Microsoftnál azzal magyarázták, hogy a csomagot alapvetően az iOS-hez igazították, arra jelent meg elsőként a csomag is, ezért az újításoknál is elsőbbséget élvez az Apple platformja.

Androidra először meghívással

Némi késéssel, de még tavaly, november második felében elindult az androidos akció is. Először azonban csak meghívásos rendszerben a kiválasztottak juthattak hozzá az új alkalmazások preview-jához, hogy megszabaduljanak az Office 365-előfizetés korlátozásától.

Tegnaptól azonban teljes a szabadság, adta hírül a redmondi cég hivatalos blogján. A bejelentés szerint egyrészt feloldották a korlátozást, hogy csak a meghívottak tölthetik le az appok preview-ját, másrészt – a korábbi ígéretnek megfelelően – elkészültek a tablet változatok is. A letöltéshez ARM-alapú tablet, valamint KitKat vagy Lollipop kell.

A Microsoft hivatalos blogjában továbbra is preview-t emleget, és várja a felhasználók visszajelzéseit a termékek finomhangolásához.

Bár az appok most már ingyenesen is lehetővé teszik a dokumentumok szerkesztését és mentését, senki se dobja el nagy hirtelenjében Office 365-előfizetését. Arról, hogy miért érdemes továbbra is megtartani a felhős irodai szolgáltatást, egy kattintásnyira írtunk bővebben.

Mobilitás

Ellepték a bűnözők a Telegramot

Úgy tűnik, a titkosított üzenetküldőn könnyebb és biztonságosabb a törvénytelen üzleteket lebonyolítani, mint a dark weben.
 
Nyakunkon a ransomware 2.0, de szerencsére van ellenszer az elődeinél fejlettebb fenyegetésekre.

a melléklet támogatója az Euro One

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.