Egy fejlesztő mindezt a keresőóriás bluetooth-os eszközök párosítására használt kódjából következtette ki.

Ha kicsit megkésve is, de úgy tűnik, a Google is csatlakozik a felhasználó fontos tárgyainak centiméterre pontos követésének lehetőségéről. Az Apple ezt immár majd' két éve biztosítja az AirTag kütyűnek köszönhetően, de ebben az esetben Cupertino is csak követő üzemmódban dolgozott, hiszen az eszköze sok hasonlóságot mutat a sokkal korábban debütált Tile nyomkövetővel.

Friss hírek szerint a Google akár már idén májusban bemutathatja saját megoldását a témában, amely a pletykák alapján Grogu kódnéven fut házon belül. Így hívják a The Mandalorian tévésorozat cuki bébi yodáját. Varázslatos erőhasználóvá ugyan ettől sem válnak majd a vásárlók, de a ruhásszekrényben felejtett kocsikulcsot például biztosan könnyebb lesz felkutatni vele.

A termék potenciális érkezését a fejlesztőként dolgozó Kuba Wojciechowski szellőztette meg. A szakember olyan hivatkozásokat fedezett fel a közeli Bluetooth-eszközök gyors párosítására használt Fast Pair algoritmusban, amelyek arra utalnak, hogy a Google saját helymeghatározó címkék támogatásán dolgozik.

 

 

 

A nyomkövetőt Wojciechowski szerint a Nest termékekért felelős csapat fejleszti, de ettől még egyáltalán nem biztos, hogy ez alatt a márkanév alatt fog megjelenni az eszköz. Vélhetően az újdonság rögtön több színben érkezik, és az Apple AirTaghez hasonlatosan beépített hangszoróval rendelkezik, hogy hangos segítséget tudjon nyújtani gazdájának az elkeveredett holmi megtalálásánál.

A szivárogtató azt is állítja, hogy "Grogu" a Bluetooth LE és az ultra-wideband (UWB) technológiát is támogatni fogja. Utóbbira képesek a Google zászlóshajójának számító Pixel 6 Pro és Pixel 7 Pro mobilok is, ami tovább finomíthat a nyomkövetés pontosságán.

Wojciechowski úgy véli, a termék a májusi Google I/O fejlesztői konferencián jelenhet meg először nyilvánosan, a tényleges termékbevezetésre pedig valószínűleg ősszel kerül sor. Ugyanakkor, amikor az új Pixel telefonok is értkeznek.

Konzumer tech

Vért, verítéket és könnyeket ígér az év

A Gartner szerint a tavalyi súlyos mínuszok után túl sok jó idén sem vár a személyi infokommunikációs piac legfontosabb termékeire.
 
Az 5G-vel indul be igazán a precíziós mezőgazdaság forradalma. Ebben nagy az egyetértés a mezőgazdasági és a távközlési szakemberek között.

a melléklet támogatója a Yettel

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.