Az elektromos autók úttörője jövőre húzhatja elő a kalapból új szolgáltatását, amivel a tulajdonosok is jól járhatnak. Feltéve, hogy hajlandók bedobni a közösbe a Teslájukat.

Forr a levegő a Tesla körül a héten. A cég egy rendkívüli sajtótájkoztatón jelentette be, hogy mostantól új időszámítás kezdődik a gyártósoron. A teljesen autonóm járművek felé tett méretes lépés mellett egy érdekes bekezdés is feltűnt az új Model S-hez járó dokumentációban.

A hardver már kész

A nagy bejelentés arról szólt, hogy mostantól minden gyárból kigördülő Tesla olyan műszaki felszereltséggel rendelkezik, amely a megfelelő szoftveres támogatással valóban képes lehet teljesen önálló közlekedésre. Ez utóbbit majd valamikor a remélhetőleg nem túl távoli jövőben tudják aktiválni a tulajdonosok. Igaz, ezért a hírek szerint plusz 8000 dollárt kell majd fizetni.

A cég első generációs vezetéssegítő rendszere, az Autopilot idén komoly presztízsveszteséget szenvedett, amikor használata közben halálos baleset áldozata lett a jármű utassá avanzsált vezetője. A Teslát néhány napja még a német hatóságok is betámadták, mivel szerintük a rendszer elnevezése megtéveszti a fogyasztókat.

Bár a vállalatról lepergett a kritika, a mostani lépés egyben burkolt elismerése is annak, hogy a kezdeti megoldás távol állt a tökéletestől. Az újonnan felfegyverzett kocsik viszont impozáns szenzorarzenált és a korábbinál 40-szer gyorsabb számítógépes hátteret kapnak. A járművekbe még egy olyan elölső radar is kerül, amellyel nem csak az időjárási nehézségeken (köd, sűrű eső stb.), de még az autó előtt lévő másik járművön is képes "átlátni" a rendszer.

 

 

Ahogy a fenti videóban is látszik, elméletben már képes magát elvezetni egy Tesla, de az éles üzemig még nagyon sok finomítani való maradt. Ezt a folyamatot azonban felgyorsíthatja a mostani fejlesztés, hiszen az új járművekben az önvezető algoritmus már "figyel", azaz ugyan nem veszi át az irányítást a kocsi felett, de minden szituációt kiértékel, és meghatározza, hogy miként viselkedett volna. Ezeket az adatok felhasználva a mérnökök hamarabb juthatnak el egy olyan állapotba, amely már a valódi bevetésre is alkalmassá teszi a Tesla szoftverét.

Jövőr jöhet a bérbeadás

A cég alapító-vezetője, Elon Musk már a nyáron elhintette, hogy a Teslákat egyfajta autómegosztó hálózatként is szeretnék munkára fogni. Ennek lényege, hogy a tulajdonos akár néhány órára, vagy éppen egy nyaralás miatt akár hetekre bérbe adhatná kocsiját. Ehhez természetesen szükség lesz majd a ténylegesen autonóm módon üzemelő autókra, de ez a rész a fentiek alapján már egész jól halad. Emellett a szabályozói környezet megfelelő kialakítása is fontos elem, mert egyelőre nem kifejezetten szeretik a hatóságok, ha robotpilótákat eresztenek az emberi sofőrök közé.

Mindenesetre a Teslánál úgy számolnak, hogy az első ilyen próbálkozás akár már jövőre elindulhat. Ez a Reuters beszámolójából derült ki. A lap a Model S dokumentációját idézi, amelyben arra figyelmeztetik a tulajdonost, hogy önvezető gépkocsijukat nyugodtan kölcsönadhatják családtagoknak, barátoknak, de ha ezért pénz kérnek, azt csakis az úgynevezett Tesla Network keretein belül tehetik meg, amelyről jövőre kaphatnak részletes tájékoztatást. Kíváncsian várjuk!

Cloud & big data

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.