A Samsung idén debütáló csúcskategóriás telefonjaiban leginkább a Galaxy AI funkciói keltettek figyelmet. Márciustól ezeket a gyártó több más eszközén is ki lehet majd próbálni.

Jelentősen kibővíti Galaxy AI-képes eszköztárát a Samsung. A dél-koreai gyártó közlése szerint a fejlett mesterséges intelligenciára épülő funkciók nagyjából egy hónap múlva válnak elérhetővé a tavaly év elején debütált Galaxy S23-as termékcsalád tagjainál, valamint az S23 FE, a Z Fold5, a Z Flip5 és a Tab S9 sorozatban.

Az új One UI 6.1-es frissítéssel élesedő Galaxy AI így nemcsak a cég eggyel korábbi generációt képviselő csúcstelefonjain válik használhatóvá, hanem a meglehetősen népszerű, hajlítható kijelzővel szerelt modellek legújabb tagjain, illetve táblagépen is.  

A témában kiadott sajtóközlemény külön kiemeli, hogy a vállalat eltökélt szándéka az MI-képességek eljuttatása minél több felhasználóhoz. A felvázolt tervek szerint idén ez a kör meghaladhatja a 100 millió főt is. A mesterséges intelligencia lehetséges kiterjesztési iránya lehet a hordható eszközök (órák, karkötők) világa, amire a területért felelső Samsung-vezér tegnap kiadott cikkében szerepel is utalás.

MIndenhol csak MI

Ahogy arról már januárban beszámoltunk, a Samsung Galaxy S24-es telefoncsalád legérdekesebb újdonsága a generatív algoritmusokra és nagy nyelvi modellekre támaszkodó Galaxy AI volt.

A rendszer többek között telefonhívások közben, illetve szöveges csevegés során képes élő fordításra. A keresés megreformálásával kecsegtet a bekarikázás lehetősége. A telefon képernyőjén ugyanis bármit bekarikázhatunk, az algoritmus pedig kielemezve az adott részletet, lefuttat egy azzal kapcsolatos, de személyünkre ésvagy tartózkodási helyünkre vonatkozó, kibővített keresést. Így például egy fotón látható táskáról azonnal megtudható, hol és mennyiért kapható ez a termék.

 

Karikázós keresés az Galaxy S24 Ultra stylusával (forrás: Samsung)


A mesterséges intelligencia ezen felül gördülékenyebbé teheti szöveges kommunikációnkat azzal, hogy beírt mondatainkat eltérő stílusúvá (hivatalos, közvetlen stb.) varázsolja. A Galaxy AI-ra bízhatjuk jegyzeteink, kézirataink letisztázását is, de az sem jelent problémát a szoftvernek, ha egy sokrésztvevős megbeszélés után kell lefordítani, összegezni, rendszerezni az elhangzottakat.

(Fotó: Samsung)

Konzumer tech

Önvezető kamionoknak szánt úthálózatot tervez Japán

A szigetország kormánya egy sor digitális fejlesztés mellett az autonóm járművekkel végzett áruszállítást is szeretné mihamarabb bevezetni.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.