Miközben a második negyedévben még tartották magukat a tabletes eladások, az idei harmadik periódus már nem sikerült rózsásra.

Egyszer volt Budán kutyavásár, avagy minden csoda három (hó)napig tart. Nagyjából így lehetne sommázni az IDC legfrissebb piaci jelentését a táblagépek globális értékesítéséről. Mint kiderült, a tabletes szegmens sem tudja függetleníteni magát a végtelenségig a világban jelenleg uralkodó, rendkívül negatív gazdasági tényezőktől.

Az amerikai piackutató szakemberei szerint az idei harmadik negyedévben összesen 38,6 millió készüléket értékesítettek globálisan, ami közel 9 százalékkal marad el az egy évvel ezelőtti teljesítménytől. Mindez ugyan még mindig sokkal szebb, mint a PC-piacon mért 15 százalékos zuhanás, ugyanakkor szabályt erősítő kívételt csinál a tabletek előző negyedévben mutatott nagyjából stagnálásból.

 

Tabletes eladások 2022/Q3 - IDC
Infogram


A nagy szállítók közül az éllovas Apple majdnem tudta hozni a 2021-es eladási számait, míg a második Samsungnál már markánsabb mínuszt hozott a legutóbbi negyedév. Az Amazon nagyjából a piaci átlagnak megfelelő bukóban van, a Lenovo viszont folytatta rossz sorozatát: a második negyedévben mért 25 százalék után ezúttal több mint 36 százalékkal maradt el az egy évvel ezelőtti forgalmától.

Üditő kivételként szerepelt viszont a Huawei, ahol éves összevetésben nőtt az értékesítés. Az amerikai szankcióktól nyögő kínai gyártó főleg a fejlődő piacokon tudott extra eladásokat generálni olcsóbb készülékeivel, de az IDC elemzői azt is megjegyzik, hogy jól jöttek az Oroszországot sújtó szankciók is, mivel a vállalat így könnyebben tudott érvényesülni a legtöbb nagy rivális által tavasz óta bojkottált régióban.

Konzumer tech

Történelmi felvásárlással erősít a Cisco

Az amerikai hálózati óriás 28 milliárd dollárt sem sajnál kifizetni a kiberbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Splunkért.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.