Nem korlátlanul, de a havi 1000 dolláros keret egy ideig elég lehet.
Hirdetés
 

Bekerült a GitHub Enterprise a Microsoft for Startups csomagba – jelentette be Kelly Stirman, a repositoryszolgáltatás stratégiáért és termékmarketingért felelős alelnöke.

Havi ezer dolláros keret két évig

A B2B megoldásokat fejlesztő startupok havi 1000 dolláros keretet kapnak két évre a GitHub Enterprise Cloudban. Ez a szolgáltatás 99,95 százalékos rendelkezésre állást garantál használóinak.

A Microsoft 2018-ban vásárolta fel a nehézségekkel küzdő GitHubot állítólag 2 milliárd dollárért. A repository szolgáltatás átfazonírozása már tavaly év elején megkezdődött. Átalakították a csomagokat, és akkor kapta meg jelenlegi formáját a vállalatok számára kínált, egyedi árazású vállalati szolgáltatáscsomag is.

Ez 50 gigabájtos tárhelyet kínál, és mellé a GitHub teljes szolgáltatáskínálatát, töbek között menedzsmenteszközöket, csoportmunkát támogató megoldásokat és műszaki támogatást (a teljes szolgáltatáslistát itt lehet tanulmányozni). Ezzel a Microsoft a startupoknak szánt ingyenes csomagját a Visual Studio Enterprise mellett újabb fejlesztőeszközzel támogatta meg.

A 2018-ban indított Microsoft for Startups programban részt vevő induló vállalkozások eddig is izmos csomagot kaptak. A Visual Studio mellett többek között igénybe vehetnek két évig Azure-hozzáférést (összesen maximum 120 ezer dollár értékben), kaptak Office 365 licenceket Teamsszel, valamint Dynamics 365-öt. Mindehhez 7×24-es műszaki támogatás is jár. A Microsoft emellett a termék piacra vitelében és az értékesítésben is támogatást nyújt.

A programba csak azokból az országokból lehet jelentkezni, melyeket az Azure globális infrastruktúrája lefed. Ez jelenleg 140 országot jelent. Európában például lényegében bármely országból hozzáférhetnek a startupok a lehetőséghez.

Lassan kifut a BizSpark program

A programba szoftvert vagy szoftveralapú szolgáltatás fejlesztő startupokat fogadnak be. Fontos kritérium, hogy csak olyan magántulajdonban lévő, saját domain alatt nyilvános webhelyet fenntartó cégek jelentkezhetnek, melyeknek átlátható a finanszírozása, és a múltban még nem kaptak a Microsofttól 10 ezer dollárt meghaladó ingyenes Azure-szolgáltatást. Azok a startupok, melyek korábban beléptek a BizSpark és a BizSpark Plus programba, nem tudnak automatikusan átmenni a Microsoft for Startupsba, de ha megfelelnek a kritériumnak, akkor ide is jelentkezhetnek. A BizSpark, amely három évre biztosít támogatást, egyébként már a végét járja, 2018 februárjától nem fogad be új jelentkezőket.

A Microsoft két éve azért korszerűsítette a startuptámogató programját, mert közben a konkurensek ebben elhúztak mellette. A Google például, amikor 2014-ben elindította a Cloud for Startups szolgáltatását, azzal nyitott, hogy évi 100 ezer dolláros szolgáltatáscsomagot ajánlott a csatlakozó startupoknak. Hasonló léptékben gondolkodott az Amazon is, amelynek Activate for Startups programja szintén 100 ezer dolláros ajánlattal csábít.

Cloud & big data

Már javában készülődnünk kellene a kvantumszámítógépes támadásokra

Ebben a pillanatban még nem kell attól tartanunk, hogy kvantumszámítógépek bevetésével pillanatok alatt feltörik a titkosított fájljainkat, később azonban ez lesz a helyzet. Ebből következik, hogy többé nem alapozhatunk a feltörhetetlen titkosításra: a hekkereknek ma már elég megszerezniük az érzékeny adatokat, hogy aztán kivárják, amíg megjelennek a dekódolásra alkalmas eszközök.
 
Hirdetés

Jobb félve tárolni, mint megijedve adatot veszteni

Nem lehet elégszer kihangsúlyozni a biztonsági mentés fontosságát. Iparágtól, tevékenységtől, magán vagy privát felhasználástól független a tény: mindig készíteni kell backupot!

A hatékonyság növelésének vágya az adatok mentésének és helyreállításának világában is erőteljesen jelentkezik. Nézzük, milyen trendek bontakoznak ki idén!

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.