Biztonság

Megint szintet léphet az űrből történő leskelődés

A megfigyelő államnak lassan az okozza majd a legnagyobb problémát, hogy a kémdrónok ne repüljenek bele a kémműholdak fotóiba.
 
Túlkompenzáló MI-je miatt szabadkozik a Google
Úgy tűnik, az nem megoldás, ha az algoritmusok előítéletességét egy nagy adag ellenirányú lökettel próbáljuk kompenzálni.
Gelsinger kettészeli az Intelt
A vezérigazgató San Jose-i Foundry Direct Connect konferencián ismertette a tervet, amellyel az Intel 2030-ra a világ második legnagyobb csipgyártója lesz.
Kiszivárogtatott adatokból derül ki, hogyan dolgoznak a kínai hekkerek
A GitHubon közzétett dokumentumok némi betekintést nyújtanak abba, hogy a kínai IT-biztonsági szállítók hogyan kínálnak "hekkerkölcsönző" szolgáltatásokat az ottani kormányzati megrendelőknek.
A tavalyi Galaxyk és a hajlított képernyők is megkapják az MI-dózist
A Samsung idén debütáló csúcskategóriás telefonjaiban leginkább a Galaxy AI funkciói keltettek figyelmet. Márciustól ezeket a gyártó több más eszközén is ki lehet majd próbálni.
Betett a GDPR az adatvezérelt vállalati működésnek
Az európai vállalatok kevesebb adatot gyűjtenek és dolgoznak fel, mint amerikai konkurenseik.
Sok mindent ráhagyhatunk az MI-re, kivéve a gondolkodást
Vezető egyetemek által kidolgozott módszertan szerint vizsgálták meg, hogy valódi munkakörnyezetben mennyire hatékony a generatív mesterséges intelligencia.
Készül az MI-modell, ami feltárná a biológia rejtett összefüggéseit
A francia központú Bioptimus nem kevés pénzzel és még több klinikai adattal fut neki a biológiai szakterületeket átfogó mesterséges intelligencia fejlesztésének.
Újabb fázisába lépett a 4iG átalakítása
Már bejegyzés alatt áll a 4iG Space and Technology Zrt., amely az alapítást követően 45 százalékos tulajdont szerez a Remred Technológiai és Fejlesztő Zrt.-ben.
Jelentős szereplővel bővül a magyar IT-szolgáltató piac
A digitális mérnöki szolgáltatásokra fókuszáló, 36 országban jelen lévő Nagarro nemrégiben nyitotta meg első magyarországi irodáját.
Széthekkelték a rendőrök a legaktívabb hekkerbandát
A tíz ország együttműködésével megvalósult akciónak köszönhetően teljesen megbénult a Lockbit infrastruktúrája. A hírhedt banda becslések szerint több mint 2000 sikeres kibertámadással hozható összefüggésbe.
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.