Már nem csak a nagyvállalati ügyfelek, hanem a kisebb vállalkozások, sőt az otthoni felhasználók is hozzáférhetnek az Office-termékekbe épülő MI-asszisztenshez.
Hirdetés
 

A Microsoft hétfői közlése szerint kisvállalkozások és magánfelhasználók is előfizethetnek azokra a mesterségesintelligencia-alapú Office-funkciókra, amelyeket először tavaly novemberben tettek elérhetővé a legalább 300 Microsoft 365-felhasználóval rendelkező vállalati ügyfelek számára fejenként és havonta 30 dollárért. A továbbra is céges felhasználásra javasolt Copilot for Microsoft 365 szolgáltatás havi díja változatlan marad, de megszünik a 300 fiókban meghatározott kvóta, sőt magát a Microsoft 365-előfizetést sem feltételezi, így az Office 365 E3 és E5 ügyfelei is jogosulttá válnak a vásárlásra.

A magánfelhasználóknak szánt Copilot Pro egy teljesen új csomag, ami a máskülönben ingyenes Copilot mellé havi 20 dollárért biztosít MI-készségeket az Office-alkalmazásokban, például a Wordben, az Excelben és az Outlookban, ezen felül magában foglalja a legújabb OpenAI-modellekhez (GPT-4 Turbo) való elsőbbségi hozzáférést és a Copilot GPT Buildert. A felsőbb szinthez képest azonban fontos különbség, hogy abban már a Teams upgrade és a Copilot Studio is megjelenik – utóbbi már saját beépülő modulok elkészítését is lehetővé teszi a megfelelő hozzáférésekkel, vezérlőkkel és elemzésekkel.

Jön a magyar nyelvű támogatás

A Reuters tudósítása a Microsoft illetékes alelnökét idézi, aki "nem tud elképzelni" olyan üzleti szervezetet, amelyik ne vásárolna legalább egy Copilot-előfizetást, hogy megnézze, miről van szó. A Copilot Pro emellett belép egy egyre nagyobb versenyt támasztó fogyasztói piacra is, az OpenAI ugyancsak havi 20 dollárba kerülő ChatGPT Plus előfizetéséhez képest pedig abban határozta meg a legnagyobb különbséget, hogy a Copilot Pro olyan alkalmazásokba integrálja a technológiát, amelyeket "az emberek mindennap használnak". A ChatGPT Store múlt heti elindításáról ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

A Microsoft nyilván komoly bevételi központként számol a Copilottal, mint az MI-alapú tartalomgeneráló megoldásokat összefogó márkával, és erre meg is van minden oka: saját közlése szerint a Fortune 100-as vállalatok több mint 40 százaléka vett részt a korai hozzáférési programjában, az ügyfélkör kiszélesítése pedig nem csak önmagában jelent nagyobb forgalmat, de a Microsoft már működő szolgáltatásait is vonzóbbá teheti a mesterséges intelligenciára épülő funkciókkal. Érdemes megjegyezni, hogy a társaság bővíti a Copilot által támogatott nyelvek számát, és köztük a magyart is még 2024 első felére ígéri.

Cloud & big data

Megint szintet léphet az űrből történő leskelődés

A megfigyelő államnak lassan az okozza majd a legnagyobb problémát, hogy a kémdrónok ne repüljenek bele a kémműholdak fotóiba.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.