A Microsoft birtokában lévő üzleti közösségi hálózatnál sem tudják fájdalommentesen átvészelni a bizonytalan gazdasági helyzetet. Kényszerűségől közel ezer dolgozótól válnak meg.
Hirdetés
 

A koronavírus miatt a világon mindenhol tömeges elbocsátásokra kényszerültek a cégek. A rossz, de minimum bizonytalan gazdasági kilátások miatt pedig értelemszerűen az új munkatársak iránti kereslet is drasztikusan visszaesett. Mindez érzékenyen érintette a LinkedIn üzletét, amely kifejezetten erre a területre fókuszál.

Vágni kell

A LinkedIn vezérigazgatója tegnap tájékoztatta a dolgozókat arról, hogy 960 fős leépítésre kényszerül a cég. Ryan Roslansky leveléből kiderül, hogy minderre elsősorban a globális járvány okozta nehéz gazdasági helyzet miatt van szükség, mivel sem az ügyfelek, sem maga a LinkedIn szervezete nem keres annyi új tehetséget.

A közel ezer állást érintő elbocsátások világszerte érintik az állományt, terület szempontjából pedig a kereskedelmi és a belső felvételeket intéző részlegek egyes munkatársainak kell új állás után néznie. Ehhez a vállalat a maga részéről igyekszik minden segítséget megadni. A használt eszközöket például megtarthatják a távozók, egy ideig az egészségbiztosításukat is állja a LinkedIn, valamint szervezetten próbálják segíteni az elhelyezkedésüket. 

Az akcióterv egyben szervezetátalakítást is tartalmaz. A LinkedIn Marketing Solutions és a Talent Solutions üzleti egységeket egy csoportba terelik. A "költséges platformok, rendszerek és eszközök" párhuzamos fenntartásának megszűntetésétől természetesen takarékosabb és hatékonyabb működést remél a vezetőség.

Az állomány 6 százalékát érintő tömeges elbocsátással kapcsolatban Roslansky levelében többször is hangsúlyozza, hogy nincs tervben további leépítés, és igyekeznek a lehető legjobban felkészülni a következő üzleti évre, hogy a cég minden korábbinál erősebben hagyja maga mögött a pandémiától tépázott időszakot.

Eddig minden szép volt

2016-ban az év egyik legnagyobb üzletét bonyolította le a Microsoft azzal, hogy 26 milliárd dollárért felvásárolta a LinkedInt. Az elmúlt időszak eddig azt igazolta, hogy jó vásárt csinált Redmond. A LinkedIn szépen szállította a reklámbevételeket, miközben újabb és újabb funkciókkal, szolgáltatásokkal gazdagodott a paletta. Igaz, ehhez a Microsoft segítsége is kellett, mivel az anyacég nem fukarkodott, és ha szükségét látta, további akvizíciókkal támogatta az "öltönyös Facebook" fejlődését.

Hogy most kicsit meg fog döccenni a szekér, az már a Microsoft, egyébként egészen tűrhetőre sikerült első negyedéves eredményein is látszott. Miközben a cégbirodalom egyes elemei szépen növekedtek, a LinkedIn hirdetési bevételein az időszak végén már kimutatható volt a koronavírus hatása.  

Közösség & HR

Az Excel miatt változik az emberi gének jelölése

Az autocorrect funkció mostanra őrölte fel a tudósok türelmét, és inkább saját nevezéktanukat módosítják, mint hogy a program egyfolytában dátummá alakítsa az egyes jelöléseket.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.