A Dropbox egyetlen nappal az Extensions bejelentése után újabb szolgáltatásokat harangozott be, a cloud szolgáltató ezúttal integrált biztonsági funkciókkal erősít.
Hirdetés
 

A Dropbox csütörtökön közölte legfrissebb negyedéves eredményeit, amelyekkel sikerül valamelyest felülmúlni a piaci várakozásokat: a vállalat a július és szeptember közötti időszakra 360 millió dolláros bevételt jelentett, a negyedik negyedévre pedig szintén az elemzők prognózisainál magasabb, 367-370 milliós forgalmat jósol. A társaságnak szeptember végén 12,3 millió fizetős ügyfele volt, szemben az előző év megfelelő időszakában felmutatott 10,4 millióval.

A felhős fájltároló és -megosztó alkalmazást ezúttal több mint 118 dollárt szedett be egy átlagos felhasználójától, ami ugyancsak előrelépést jelent a tavalyi 112 dollárhoz képest. A befektetők türelme azonban így is fogytán van: bár a Dropbox márciusi tőzsdére lépésekor a cég papírjainak árfolyama azonnal 36 százalékot emelkedett, vagyis a részvényeket szétkapkodták, az akkori elvárásoknak a vállalat egyelőre nem képes megfelelni.

A vártnál lassabb fejlődés okának a válallati ügyfelek elmaradását tartják, és erre a Dropbox is rátesz egy lapáttal, miután az idei első negyedévet követően soha többé nem közölt olyan növekedési adatokat, amelyek speciálisan az üzleti szolgáltatásokra vonatkoztak volna. Maga a szolgáltatás egyébként szépen alakul – legutóbb éppen tegnap számoltunk be a külső alkalmazásból átvett funkciókkal bővülő Extensions programról.

Szerintük nagyon ott vannak a biztonságban is

A Dropbox egyre több kompetenciával próbál a céges előfizetőknek is a kedvére tenni. A harmadik negyedévben például beruházásokat jelentett be a gépi intelligenciával kapcsolatos képességekbe, több fontos területen is fejlesztette keresőjét, üzleti folyamat- és projektmenedzsment-eszközöket adott ki, sőt előállt a Salesforce- és Zoom-integrációval is. A kommentárok szerint azonban a vállalati piacon ez még kevés lesz a sikerhez.

Az üzleti fókuszra való átállás akadályát az elemzők közül sokan az informatikai biztonsággal kapcsolatos kérdésekben látják. Ebben minden bizonnyal a Dropboxnál is egyetértenek velük, hiszen csütörtökön egy újabb együttműködét jelentettek be, ezúttal a Google Cloud Identity használatával kapcsolatban, ezen felül kibővítették a BetterCloud, a ProofPoint, a Coronet és a SailPoint integrált megoldásaihoz kötött partnerséget is.

A bejelentés értelmében a Cloud Identity plugin lehetővé teszi majd a Dropbox-adminisztrátoroknak a hozzáférések menedzselését, a felhasználók számára pedig igénybe vehető lesz a Google többfaktoros azonosítással működő beléptetése a jelszó és a két lépcsős értesítések kombinációjával. Az összesen ötféle integrált megoldás még az év végéig elérhetővé válik, a részletek a Dropbox közleményében olvashatók. A szóban forgó közlemény egyébként kiemeli, hogy a Dropbox Business szolgáltatásait már több mint 300 ezer céges csapat használja, az alkalmazások biztonsági jellemzőiről pedig azt írják, hogy azok már minden elvárásnak képesek megfelelni, a legkisebb vállalkozásoktól a Fortune 500-as nagyvállalatokig.

Ez a cikk független szerkesztőségi tartalom, mely a T-Systems Magyarország támogatásával készült. Részletek »

Biztonság

Ritka az olyan magyar, aki nem vásárol neten

Egy friss kutatás szerint már érdemben nem nagyon lehet növelni az online vásárlók hazai táborát.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.