Plusz szőröstől-bőröstől az egész Time Warnert: az AT&T ezzel csalfa mobiltelefon-előfizetői jelentette kiesést akarja ellensúlyozni.

Csendben közzétette az AT&T harmadik negyedéves jelentését, melyből kiderült, hogy a Time Warnerrel tervezett mega-fúzió megvalósulása nem hozott általános fellélegzést a telkónál. A cég központi üzletága, a vezetékmentes kommunikációs szolgáltatás ugyanis megtorpant. Ez nem sokkal azután derült ki, hogy az AT&T elismerte: 86,4 milliárd dollárért megvásárolja a többek között a Trónok harcát is jegyző médiavállalatot.

Ez minden idők egyik legnagyobb akvizíciója, melyet a mobilszolgáltató fele részben részvényekkel, fele részben készpénzzel fog kiegyenlíteni. Ezzel egyébként a Time Warner részvényenként 107,5 dolláros áron kel el, ami – legalábbis jelenleg – jóval a piaci ár (89,5 dollár) feletti értéket jelent. A két vállalat szerint a tranzakció 2017 vége előtt fog lezárulni.

Nem minden téren jó a helyzet

Jelentése szerint az AT&T 268 ezer előfizetőt vesztett az elmúlt negyed évben. Olyan ügyfeleket, akik sokkal hűségesebbek, mint a kártyás (pre-paid) felhasználók – nos, közülük szivárgott el negyedmillió. Mindez azután következett be, hogy a tavalyi év során ennél alig valamivel több előfizető – 289 ezer – csatlakozott összesen a távközlési vállalat táborához.

Az AT&T ugyanattól a „betegségtől” szenved, mint a Verizon: az agresszívabb versenytársak lenyomják az ügyfelekért folytatott, egyre inkább öldöklővé váló konkurenciaharcban. Az amerikai piacon kisebbnek számító T-Mobile és Sprint alacsonyra vágott havidíjakkal és ingyenes ajánlatokkal csábítják a felhasználókat, ami az USA két legnagyobb mobilszolgáltatójának érzékeny veszteségeket okoz (a Verizon csütörtökön szintén csökkenő előfizetői számról volt kénytelen beszámolni).

Mindkét nagy szolgáltató a médiavállalatok megszerzésében látja az előre menekülés lehetőségét. A Verizon az AOL-t vásárolta fel és valószínűleg nyélbe ütik a Yahoo bekebelezését is, az AT&T pedig a DirecTV-t szerezte meg – most pedig a Time Warnert csatornázhatják be portfoliójukba. Igaz, a Verizon közel sem emelte ekkorára a tétet; a két említett vállalatot 4,4 és 4,83 milliárd dollárért tette/teszi magáévá (és az utóbbiból még alkudni is akar a világ eddigi legnagyobb adatlopása miatt).

A bevétel és a nyereség azért nőtt

A csökkenő előfizetői szám ellenére a harmadik negyedéves nyereség nőni tudott az egy évvel korábbi hasonló időszak eredményéhez képest. Tavaly 3 milliárd dolláros, részvényenkénti 50 centes nyereségről számolhatott be az AT&T, idén ez 3,3 milliárd dollárra, részvényenként 54 centre emelkedett. A bevétel is nőtt 4,6 százalékkal, megközelítve a 41 milliárd dollárt.

Piaci hírek

Indiai technológiai központok lettek a kiberbűnözés fellegvárai

És hogy ez miért probléma? Például mert ezekből a központokból nyújt globális informatikai szolgáltatásokat egy sor vállalat.
 
Hirdetés

Acronis webinárium az AI-vezérelt kibertámadások kivédéséről

Csatlakozzon 2023. szeptember 26-án az Acronis és a RelNet Technológia Kft. közös szervezésű, exkluzív webináriumához, melynek témája a mesterséges intelligencia által vezérelt kibertámadások hatásainak kezelése lesz.

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

A felhő elhozta a webalkalmazások és a mikroszolgáltatásokra épülő architektúra aranykorát – és egy új, súlyos kockázati elemmel is bővült az IT-infrastruktúra.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Kilátások az Dunától keletre – állás Gyöngyös városában

A munkalehetőségek terén az ország különböző régiói meglehetősen eltérő lehetőségeket kínálnak, mind mennyiségben, mind minőségben. Ebből a szempontból a legtöbb szó a Dunától keletre lévő területekről esik, ám természetesen itt is találhatók kedvező állás opciók.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.