Újabb strigulát húzhatunk a repülő autó igéretével komolyan házaló startupok, cégek falára. Az Aska névre hallgató futurisztikus jármű első példányaiért nem a középosztály fog ölre menni.

Amennyiben kinőttünk már a gyerekkorból, de még hiszünk a mesékben, akkor remek lehetőséget kínál egy amerikai startup. Az NFT tervek szerint 2026-ban érkező repülő járművéhez azért nem árt az sem, ha multimilliomosok vagyunk.

Mennyit kell még addig aludni?

A Szilícium-völgyben működő vállalkozás a héten bemutatótermet nyitott készülő modelljének, és ennek kapcsán megkezdődött az előrendelések felvétele is az Aska elnevezésű repülő autóra. Ehhez potom 5000 dollár is elég, ami az ígéretek alapján nem csupán azt garantálja, hogy az első tulajdonosok között leszünk, de automatikusan az illusztris Aska Founders Club tagjaivá is válunk, ami különböző kiváltságokra és egy darab vállalati részvényre is feljogosít. A cég javára kell írni, hogy a befizetések elvben visszakérthetők, amennyiben valaki mégsem akarna úgy repkedni, ahogy a Jetson családban láttuk.

Magáról a közlekedési eszközről még 2019-ben láttak napvilágot az első információk. Azóta viszont alaposan megváltozott a dizájn. A különös tervezésű gép a hagyományos autózáskor a hátára hajtogatott szárnyakkal haladhat. Amennyiben azonban megunnánk a dugót, a karok kitárulnak és akár álló helyzetből is felemelkedhetünk a magasba. A hat rotor segítségével 150 mérföldes (nagyjából 240 km/h) csúcssebesség érhető el, a maximális hatótávolság pedig 250 mérföld, azaz kábé 400 kilométer.

Az Askák első generációját 1500 darab, limitált kiadású modell alkotja majd, tervezett végfelhasználói áruk pedig potom 789 ezer dollár lesz. Ha ez meghaladná a költségvetésünket, akkor jó hír, hogy az NFT már két lépéssel tovább is gondolkodott. A második, még mindig limitált széria célára 589 ezer dollár, a tömeggyártásba kerülő változatokért pedig alig 359 ezer dollárt szándékoznak elkérni.

Az alapító Guy Kaplinsky és az ügyvezetői teendőket ellátó felesége, Maki Kaplinsky a sajtónak nyilatkozva igyekeztek racionális érveket felhozni arra, miért nem is olyan drága egy ilyen jármű. Az Aska mobilitását kihasználva ugyanis egy nagyvárosban dolgozó házaspár sokkal távolabbról is képes ingázni. Márpedig egy 500 ezer dolláros ház és a repülő autó együtt sem kerül annyiba, mint egy hasonló színvonalú és méretű lakás a belvárosban.

Nagy a tülekedés

A repülő autók gyakorlati megvalósítására tett kísérletek már évtizedes múlttal rendelkeznek, ám a végső cél, a kereskedelmi bevezetés még mindig elég távolinak tűnik. Az okok között nem csupán technológiai jellegű, megoldásra váró problémákat találunk, hiszen fontos akadályt képez a megfelelő szabályozói környezet hiánya, illetve az, hogy a koncepciót még széles körben el kellene fogadtatni a potenciális felhasználókkal is. 

Mindettől függetlenül a még nem is létező szegmensben valósággal nyüzsögnek a reménybeli szereplők. Utóbbiak többsége egyébként nem a repülő autók egyedi értékesítésében, hanem inkább az autonóm légi taxizásban látja a legnagyobb lehetőséget. A jövőben kisülő piaci tortáért küzdő résztvevők között egyaránt találni hagyományos autógyártókat, szép reményű startupokat és tradicionális repülőgépgyártó óriásokat.

A Daimler például a német Volocopter ígéretes ötletébe szállt be tőkével, de említhetjük az Airbus több éve bejelentett, majd azóta némileg elhallgató próbálkozását, vagy éppen a kínai Ehang megoldását, amely már több sikeres tesztrepülésen van túl. A közelmúltban számoltunk be többek között a japán SkyDrive koncepciójáról, a General Motors repülő Cadillacjének terveiről, vagy éppen a szomszédunkban, Szlovákiában készülő AirCar részleteiről.

Konzumer tech

Bóják állnak az autonóm vezetés útjába

A Waymo éles körülmények között dolgozó autójának nehéz napja volt. Az önvezető rendszer képtelen volt kezelni a sávterelő bóják jelentette "extrém" forgalmi helyzetet.
 
A Dell szerverportfóliója nem csak a hagyományos Intel-fronton erősödött, hanem az AMD jelentős újításait is felvonultatja.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT-infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.