Piaci hírek

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Informatikushiány + deepfake = biztonsági probléma
Az FBI külön figyelmeztetést adott ki arról, hogy egyre többször próbálnak távmunkás álláskeresőként értékes belső adatokhoz jutni a deepfake-kel trükköző bűnözők.
A hazai felhasználók közel harmada még mindig kalózprogramokkal trükközik
Egy idén tavasszal készített kutatás szerint továbbra is jelentősnek tekinthető itthon a feketén beszerzett programok használata, ám pár éve ennél sokkal rosszabb volt a helyzet.
Ha ez a modell bejön, alapjaiban alakulhat át az 5G-s piac
Egy startup ellophatja a show-t az Intel elől a software defined csipek piacra dobásában. Az EdgeQ a mikrocellák telepítését és üzemeltetését is megreformálná.
Megnyílik az út a Google Earth üzleti célú felhasználására
A keresőóriás elsősorban tevékenységük környezeti hatásaira különös figyelmet szentelő cégeknek szánja a bolygónk aktuális állapotáról pontos információkat nyújtó szolgáltatást.
Ők lesznek azok a befektetők, akikre saját maguknak is szükségük lett volna
A sikeres startup-vállakozók által létrehozott Plural befektetési alap 250 millió euróval segítene felépíteni az európai technológiai vállalatok következő generációját.
Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport
Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
Agárdi Györgyi: a blockchain-alapú utasbiztosításban az integráció nem kihívás
Nem kell blockchain rendszert építenie egy biztosítónak, hogy a technológia része legyen a biztosítási ökoszisztémájának, mondta lapunknak az Allianz CIO-ja.
Intézmények közötti együttműködés keretében vizsgálják itthon az 5G hatását
Az NMHH és az NNK szakemberei az egyelőre szerény magyarországi kiépítettség miatt jelenleg csak előkészítik a későbbi, tömeges mérési tevékenységet.
Az orosz hekkerek nekiálltak lebontani Litvániát is
A Killnet nevű csoport vállalta a felelősséget a hétfőn indított támadásokért, amelyeket állítólag addig folytatnának, ameddig a litvánok fel nem oldják a Kalinyingrád elleni blokádot.
CIO podcast #39: Elméletek és tapasztalatok a felhős költségmenedzsmentben
A hivataloskodó cím egyetlen, ám nagyon fontos kérdést takar: miért nem jön ki a matek? Miért nem annyi a felhőszolgáltatások számlája, mint amennyit számoltunk? Lehet-e pontosabban tervezni?
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.