Konzumer tech

Az Amazon is elindítja saját cloudos játékplatformját

Az Amazon Luna többek között a Google Stadiának törhet majd némi borsot az orra alá. A frissen bejelentett streaming szolgáltatás nagy előnye lehet, hogy 2014 óta házon belül van a Twitch is.
 
Pályázatfigyelő mobilappot fejlesztett a PM
Egyszerű, fapados, de mindent tud, amit a pályázatfigyeléshez tudni kell.
Hol tart most a magyar digitális oktatás?
A Microsoft oktatási háttérbeszélgetésének résztvevőit hallgatva már a 22. században.
6,5 TB adat szivárgott ki a Microsoft Bing keresőjétől
Egy hibásan konfigurált szerver miatt a hatalmas adattömeg állítólag napokon keresztül elérhető volt, szerencsére a Microsoft szerint nem történt semmi izgalmas.
Agyba ültetett csippel és kamerával adnák vissza a látást
Egy melbourne-i intézményben meg is kezdték az eljárás humán klinikai vizsgálatát.
Kavargatják az üstöt a techóriások alatt
Elkészült az USA-ban az a jogszabálymódosítási tervezet, amely sokkal keményebb feltételeket szabna az internetes óriások működésével kapcsolatban. Az évtized pere pedig akár már jövő héten megindulhat a Google ellen.
2,5 percenként fedeznek fel új szoftveres sérülékenységeket
A járvány nyomán elszaporodó fenyegetések és az IT-biztonsági csapatok túlterheltsége miatt egyre több vállalat fordul a hekkerekhez, hogy feltárják a céges rendszerek gyenge pontjait.
A Microsoft aknázhatja ki az OpenAI szupermodelljének a képességeit
A szoftvergyártó kizárólagos hozzáférést kapott a GPT-3 nyelvfeldolgozó modell kódjához.
Átadták a Gyurós Tibor-díjakat
Az IVSZ éves konferenciáján, a súlyosbodó járványhelyzet ellenére megtartott MENTA-n adták át a rangos elismeréseket.
Dorgálással megúszta a Szallas.hu a fogyasztók stresszelését
A GVH nemrégiben 2,5 milliárd forintra büntette a Booking.com holland céget egy nagyon hasonló ügyben. A Szallas.hu viszont beismerést és együttműködést tanúsított a hatósági eljáráskor, így lényegesen olcsóbban megúszta.
Új vezér a hazai HPE-nél
A Magyar Telekom tegnap jelentette be, hogy a Hewlett Packard Enterprise magyarországi képviseletének vezetőjét igazolta le a T-Systems élére. Mára már meg is lett a HPE-s utód.
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.