A legfrissebb értesülések szerint október közepéig egyetlen iPhone X-et sem fognak gyártani. Hosszú hónapokba telhet a kezdeti kereslet kielégítése.
Hirdetés
 

A legújabb generációs Apple telefon gyártási nehézségeiről hónapok óta érkeznek pletykák, de a legújabb mind közül a legdurvább. A Raymond James pénzügyi szolgáltató egyik elemzője ázsiai körútján kapott fel érdekes információkat.

Ráérünk arra még?

A Barrons tudósítása szerint a chipgyártó szektorra specializálódó szakértő úgy értesült, hogy a fokozatosan formálódó fejlesztési ötletek miatt a gyártás még meg sem indulhatott. A tűzhöz közel lévőkkel folytatott beszélgetésekből az rajzolódott ki, hogy az iPhone X eladásra szánt példányainak gyártása legkorábban valamikor október közepén indulhat be. Ez természetesen jelentős csúszás, ráadásul igen rövid időn belül. Június végén még ennél két hónappal korábbi indulásra lehetett számítani, egy hónappal ezelőtt pedig úgy állt a helyzet, hogy mostanra már javában tartania kéne az összeszerelésnek.

Mondani sem kell, hogy ez igen rossz hír az Apple termékét azonnal kezükbe kaparintani akaróknak. Az iPhone X-re a múlt héten meghirdetett menetrend szerint október végétől lehet előrendeléseket leadni, az első vásárlók pedig november 3-án kezdhetik tesztelni például az új Face ID funkciót.

Már ugye az a néhány szerencsés, aki hozzájut a mobilhoz, hiszen ez a rövid intervallum aligha elég a kezdeti kereslet teljes körű kiszolgálására. Amennyiben tényleg csak október közepén indul be a termelés, úgy hosszú hónapokig, vélhetően valamikor 2018 tavaszáig, vagy akár tovább is elhúzódhat a készlethiányos állapot.

Nehéz szülés volt

Mint ahogy említettük, nem ez volt az első hír arról, hogy a legújabb szériánál komoly gyártási nehézségekbe ütközött az Apple. A hivatalos bejelentés előtt egy nappal például a KGI Securities elemzője nyilatkozta azt, hogy tudomása szerint naponta kevesebb mint 10 ezer példányt tudnak jelenleg az amerikai vállalat távol-keleti szerződéses partnerei előállítani. Az akkori értesülés látszólag üti a mostani információkat, ám még az is lehet, hogy mindkettő helytálló. A szűkös gyártói kapacitás ugyanis lehet, hogy a korábban, egészen pontosan ma debütáló, szerényebb képességű új modellre, a 8-as szériára vonatkozott.

Konzumer tech

Itt a legolcsóbb hazai havidíjas mobilnet

Tegnap írta alá a Vodafone a Digitális Jólét Alapcsomag program védjegyhasználati szerződését, aminek alapján az eddigi legolcsóbb havidíjas ajánlatot teszi azoknak, akik eddig anyagi okok miatt nem fizettek elő a világhálóra.
 
Hirdetés

Újra az ország legjobb startupjait keresi a Telenor

Ismét indul a Telenor Accelerate program. A résztvevőket többek között hat mentor, intenzív fejlesztőprogram és co-working iroda várja.

Hirdetés

Megújult a First Class csomag – uniós adatroaming akár 70 gigabájtig

A változtatásokkal az elsősorban üzleti ügyfelek igényeire szabott ajánlat még rugalmasabb, miközben a prémium jellege is megmarad.

A technológiai fejlődés jó, csak épp még az adatvédelmi kockázatok is nőnek vele. A vállalatoknak pedig ezzel kell valamit kezdeni a változó adatkezelési szabályozás miatt. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

A CISPE adatvédelmi magatartási kódex szerint szolgáltat az Aruba

Az Aruba Cloud minden felhőszolgáltatása megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetsége adatvédelmi magatartási kódexében rögzített.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.