A legfrissebb értesülések szerint október közepéig egyetlen iPhone X-et sem fognak gyártani. Hosszú hónapokba telhet a kezdeti kereslet kielégítése.
Hirdetés
 

A legújabb generációs Apple telefon gyártási nehézségeiről hónapok óta érkeznek pletykák, de a legújabb mind közül a legdurvább. A Raymond James pénzügyi szolgáltató egyik elemzője ázsiai körútján kapott fel érdekes információkat.

Ráérünk arra még?

A Barrons tudósítása szerint a chipgyártó szektorra specializálódó szakértő úgy értesült, hogy a fokozatosan formálódó fejlesztési ötletek miatt a gyártás még meg sem indulhatott. A tűzhöz közel lévőkkel folytatott beszélgetésekből az rajzolódott ki, hogy az iPhone X eladásra szánt példányainak gyártása legkorábban valamikor október közepén indulhat be. Ez természetesen jelentős csúszás, ráadásul igen rövid időn belül. Június végén még ennél két hónappal korábbi indulásra lehetett számítani, egy hónappal ezelőtt pedig úgy állt a helyzet, hogy mostanra már javában tartania kéne az összeszerelésnek.

Mondani sem kell, hogy ez igen rossz hír az Apple termékét azonnal kezükbe kaparintani akaróknak. Az iPhone X-re a múlt héten meghirdetett menetrend szerint október végétől lehet előrendeléseket leadni, az első vásárlók pedig november 3-án kezdhetik tesztelni például az új Face ID funkciót.

Már ugye az a néhány szerencsés, aki hozzájut a mobilhoz, hiszen ez a rövid intervallum aligha elég a kezdeti kereslet teljes körű kiszolgálására. Amennyiben tényleg csak október közepén indul be a termelés, úgy hosszú hónapokig, vélhetően valamikor 2018 tavaszáig, vagy akár tovább is elhúzódhat a készlethiányos állapot.

Nehéz szülés volt

Mint ahogy említettük, nem ez volt az első hír arról, hogy a legújabb szériánál komoly gyártási nehézségekbe ütközött az Apple. A hivatalos bejelentés előtt egy nappal például a KGI Securities elemzője nyilatkozta azt, hogy tudomása szerint naponta kevesebb mint 10 ezer példányt tudnak jelenleg az amerikai vállalat távol-keleti szerződéses partnerei előállítani. Az akkori értesülés látszólag üti a mostani információkat, ám még az is lehet, hogy mindkettő helytálló. A szűkös gyártói kapacitás ugyanis lehet, hogy a korábban, egészen pontosan ma debütáló, szerényebb képességű új modellre, a 8-as szériára vonatkozott.

Konzumer tech

Megint úgy meghekkelték a netet, hogy nem tudni, valóban meghekkelték-e

Merthogy egyáltalán nem biztos, hogy meghekkelték. Az is elképzelhető, hogy több nagy amerikai cég teljes adatforgalma egy ideig azért folyt át egy orosz szerveren, mert valaki bénázott.
 
Hirdetés

Újra az ország legjobb startupjait keresi a Telenor

Ismét indul a Telenor Accelerate program. A résztvevőket többek között hat mentor, intenzív fejlesztőprogram és co-working iroda várja.

Ehhez is a felhőszolgáltatások adják a nagy lökést, teret adva a kísérletezéshez.
A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.