Meghirdette idei felsőoktatási támogatási projektjeit a Huawei. Lesz tehetséggondozó képzés, és folytatódik az egyetemi ösztöndíj program is.

Öt éve hirdette meg első magyarországi felsőoktatást támogató ösztöndíj programját a Huawei Technologies Hungary. A távol-keleti cég tíz éve telepedett meg nálunk, és azóta öt területen (térségi logisztika és gyártás, viszáru, alkatrész és szerviz) is regionális központtá fejlődött – emelte ki Zheng Wei Feng (a fenti képen jobbra), a magyar leányvállalat vezérigazgatója. Magyarországon közvetlenül és közvetve kétezer főt foglalkoztat, itteni beruházásainak eddigi értéke eléri a félmilliárd dollárt. Ez az egyhatoda a kínai cégek által Magyarországon befektetett tőkének.

Bővül a támogatásba bevont intézmények köre

A Huawei az első magyarországi ösztöndíj program elindítása óta hozzávetőlegesen 200 millió forintot költött a hazai felsőoktatás támogatására: 71 fiatal távközlési, illetve infokommunikációs szakember továbbképzéséhez járult hozzá. A vállalat számos egyetemmel áll kapcsolatban, a lista idén várhatóan az Óbudai Egyetemmel bővülhet.

A támogatás kétféle programot is takar, az egyik a Seeds for the future elnevezésű nemzetközi gyakorlatorientált tehetséggondozó képzés, aminek során tíz egyetemi hallgató és egy oktató tanulmányozhatja idén nyáron két héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, ezen belül a következő generációs – LTE és 5G – mobilhálózatokat a Pekingi Egyetemen és a Huawei negyvenezer főt foglalkoztató sencseni központjában. A tanulmányútra valamennyi hazai felsőoktatási intézményből pályázhatnak a távközlés iránt érdeklődő hallgatók, doktoranduszok és egyetemi oktatók. A 2015. május 31-ig beérkezett pályázatok elbírálásánál többek között a tanulmányi előmenetelt és eredményeket, az iparágban eddig szerzett tapasztalatokat, valamint a tudományos publikációkat veszik majd figyelembe.

Az elbírálásnál számítanak a kutatói többletfeladatok

A másik program keretében a Huawei folytatja A Holnap Innovatív Vezetői című egyetemi ösztöndíj programját, amelynek keretében a vállalat öt éven keresztül évente 15 diáknak nyújt anyagi támogatást a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel megkötött megállapodások alapján. A 2015/2016-os tanév ösztöndíjasainak pályáztatása már folyamatban van az egyetemek alapítványainak honlapjain keresztül. A díjazottakat tanulmányi osztályzataik, kutatói többletfeladataik, illetve elért eredményeik alapján választják ki. A támogatást elnyerő diákok egyszeri, kétezer dolláros hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz.

Piaci hírek

Ők most a világ technológiai vezetői

Az IT világ száz legbefolyásosabb vállalatának csúcsán történt némi változás, de azért az igazán nagy nevek továbbra is vezető pozícióban maradtak.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.