Meghirdette idei felsőoktatási támogatási projektjeit a Huawei. Lesz tehetséggondozó képzés, és folytatódik az egyetemi ösztöndíj program is.
Hirdetés
 

Öt éve hirdette meg első magyarországi felsőoktatást támogató ösztöndíj programját a Huawei Technologies Hungary. A távol-keleti cég tíz éve telepedett meg nálunk, és azóta öt területen (térségi logisztika és gyártás, viszáru, alkatrész és szerviz) is regionális központtá fejlődött – emelte ki Zheng Wei Feng (a fenti képen jobbra), a magyar leányvállalat vezérigazgatója. Magyarországon közvetlenül és közvetve kétezer főt foglalkoztat, itteni beruházásainak eddigi értéke eléri a félmilliárd dollárt. Ez az egyhatoda a kínai cégek által Magyarországon befektetett tőkének.

Bővül a támogatásba bevont intézmények köre

A Huawei az első magyarországi ösztöndíj program elindítása óta hozzávetőlegesen 200 millió forintot költött a hazai felsőoktatás támogatására: 71 fiatal távközlési, illetve infokommunikációs szakember továbbképzéséhez járult hozzá. A vállalat számos egyetemmel áll kapcsolatban, a lista idén várhatóan az Óbudai Egyetemmel bővülhet.

A támogatás kétféle programot is takar, az egyik a Seeds for the future elnevezésű nemzetközi gyakorlatorientált tehetséggondozó képzés, aminek során tíz egyetemi hallgató és egy oktató tanulmányozhatja idén nyáron két héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, ezen belül a következő generációs – LTE és 5G – mobilhálózatokat a Pekingi Egyetemen és a Huawei negyvenezer főt foglalkoztató sencseni központjában. A tanulmányútra valamennyi hazai felsőoktatási intézményből pályázhatnak a távközlés iránt érdeklődő hallgatók, doktoranduszok és egyetemi oktatók. A 2015. május 31-ig beérkezett pályázatok elbírálásánál többek között a tanulmányi előmenetelt és eredményeket, az iparágban eddig szerzett tapasztalatokat, valamint a tudományos publikációkat veszik majd figyelembe.

Az elbírálásnál számítanak a kutatói többletfeladatok

A másik program keretében a Huawei folytatja A Holnap Innovatív Vezetői című egyetemi ösztöndíj programját, amelynek keretében a vállalat öt éven keresztül évente 15 diáknak nyújt anyagi támogatást a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel megkötött megállapodások alapján. A 2015/2016-os tanév ösztöndíjasainak pályáztatása már folyamatban van az egyetemek alapítványainak honlapjain keresztül. A díjazottakat tanulmányi osztályzataik, kutatói többletfeladataik, illetve elért eredményeik alapján választják ki. A támogatást elnyerő diákok egyszeri, kétezer dolláros hozzájárulást kapnak szakmai továbbképzésükhöz.

Piaci hírek

Játszik a GTA V-tel? Lehet, hogy közben ön is bitcoint bányászott

Egy mod segítségével juttattak nem kívánt állományokat GTA V-öt futtató gépekre, hogy azok kriptovalutát bányásszanak a támadóknak.
 
Hirdetés

Megújult a First Class csomag – uniós adatroaming akár 70 gigabájtig

A változtatásokkal az elsősorban üzleti ügyfelek igényeire szabott ajánlat még rugalmasabb, miközben a prémium jellege is megmarad.

A technológiai fejlődés jó, csak épp még az adatvédelmi kockázatok is nőnek vele. A vállalatoknak pedig ezzel kell valamit kezdeni a változó adatkezelési szabályozás miatt. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

A CISPE adatvédelmi magatartási kódex szerint szolgáltat az Aruba

Az Aruba Cloud minden felhőszolgáltatása megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetsége adatvédelmi magatartási kódexében rögzített.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.