A hírek szerint a következő iPhone már nem kap 3,5 mm-es jack portot.
Hirdetés
 

Az Apple eddig sem volt különösebben szívbajos, ha az évek óta használt szabványok elvetéséről és újak bevezetéséről volt szó. Az amerikai gyártó például elsők között szorgalmazta az apró méretű nano SIM kártyák használatát, de hasonló lépés volt, amikor 2012-ben, az iPhone 5 megjelenésekor leváltotta a 30 tűs csatlakozót és bevezette helyette a Lightning portot.

Keskenyebb kell

A változásokat a hivatalos álláspont szerint minden esetben a készülék formálódása, egyre keskenyebbé válása vezérelte, de azt a véleményt is sokan osztják, hogy az Apple ezekben az esetekben inkább a tartozék piac megpörgetését szeretné elérni, hiszen a meglévő kiegészítők új készülék vásárlása esetén hirtelen használhatatlanná válnak.

A jövőre érkező iPhone 7-ről nem lehet túl korán megkezdeni a pletykák gyártását – ezt a véleményt osztja a japán Mac Otakara is. Az általában megbízható forrásokkal bíró lap úgy tudja, hogy az Apple ismét markáns változtatásra készül és a következő iPhone-ból száműzi az évek óta jelen lévő és a piacon is elterjedt 3,5 mm-es jack portot.

Philips Fidelio M2: a ritka kivételek egyike Lightning csatlakozóval

Ez szolgál az audio kiegészítők, fejhallgatók csatlakoztatásához, és úgy tűnik, hogy az Apple ezt is beáldozná a cél érdekében. A lépésre állítólag azért van szükség, mert ezzel 1 mm-el csökkenthető lenne az új mobil vastagsága, amivel elérhető lenne az egyébként szintén jack portot használó, hatodik generációs iPod 6,1 mm-es vékonysága (az iPhone 6s 7,1 mm-es).

Jövőre beindulhat a jack mentesítés

A külső eszközök csatlakoztatására a jack port eltűnése után a Lightning szolgálna, sőt, a készülékek mellé ilyen típusú csatlakozóval ellátott EarPod fülhallgatókat mellékelne az Apple. Ezzel együtt a hagyományos kialakítású fülesek értékesítése sem szűnne meg és természetesen a Lightninggal szerelt verziók külön is megvásárolhatók lennének.

Az ötlet nem lenne különösebben meglepő és az Apple készül is már egy ideje a váltásra, amit jelzett az is, hogy 2014-ben lehetővé tette, hogy Lightning kompatibilis fejhallgatók készüljenek. A dokumentáció és specifikációk 14 hónappal ezelőtti közzététele mégsem mozgatta meg nagyon az iparágat, így egyedül a Philips és a Sony dobott piacra néhány, Lightning csatlakozós eszközt. A mobilgyártók is kezdik pedzegetni a jack nyugdíjba küldését, amit a kínai Oppo az extrém vékony (4,85 mm), R5 típusú mobilja esetében már meg is tett.

Konzumer tech

Képzeljen el egy országot, ahol két emberre jut egy megfigyelőkamera

De nem is kell elképzelni: Kína hamarosan ilyen lesz. Már most is közel 170 millió kamera figyeli az embereket a távol-keleti országban.
 
Hirdetés

Újra az ország legjobb startupjait keresi a Telenor

Ismét indul a Telenor Accelerate program. A résztvevőket többek között hat mentor, intenzív fejlesztőprogram és co-working iroda várja.

A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.