Kellő kitartással persze le lehet amortizálni a por-, víz-, ütésálló és extrém hőmérsékleten is működőképes Samsung Galaxy Xcover 4-et is, de ahhoz tényleg nagy elszántság kell.
Hirdetés
 

Hivatalosan is bemutatta Galaxy Xcover 4 okostelefonját a Samsung. Ez az eszköz az úgynevezett rugged smartphone kategóriába tartozik, vagyis olyan megerősített vázzal rendelkezik, melynek köszönhetően nagyon jól bírja az extrém körülményeket. Ez természetesen a méret és a tömeg rovására megy, ezek a készülékek jellemzően vastagabbak és nehezebbek hétköznapi életben használt társaikhoz képest.

Kültéri használatra tervezve

Az áprilisban, kártyafüggetlen változatban 260 eurós (körülbelül 80 ezer forintos) áron forgalomba kerülő Galaxy Xcover 4 az egyik olyan okostelefon, amivel a dél-koreai vállalat a csúcs- és a középkategória igényein túlmutató részpiacokat akarja meghódítani. A strapabíró telefonokra ugyan nem mutatkozik akkora kereslet, mint amelyet a szintén hamarosan debütáló Samsung Galaxy S8-cal akar kiszolgálni az elektronikai óriás, de az érdeklődés határozottan jelen van irántuk.

Speciális kialakításának köszönhetően a készülék fokozottan  por-, víz-, ütésálló és extrém hőmérsékleten is működőképes marad. A legtöbb embernek ugyan nincsen szüksége ilyen tartós okostelefonra, de az extrém sportolóknak, ipari körülmények között dolgozóknak jól jön egy megbízható digitális társ, amire nem kell fokozottan figyelni. Emellett katonai felhasználásuk is általános.

Utóbbi terület igényeinek felel meg a Galaxy Xcover 4 azzal, hogy teljesíti az amerikai hadsereg MIL-STD 810G szabványát. Eszerint ellenáll a leejtésnek, alacsony és magas hőmérsékletnek, erős mechanikai hatásoknak, fokozott napsugárzásnak és sósvízű párának. IP68-as minősítése pedig víz- és porállóságát minősíti.
 


Kesztyűs kézzel is lehet vele bánni

A fentieken túl egy középkategóriás készüléket kap a vásárló a pénzéért. Az Android 7.0 Nougat operációs rendszert futtató okostelefon 5 megapixeles frontoldali és 13 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik. Kijelzője HD-ready, azaz 720x1280 pixeles felbontású, ez 294 PPI-s pixelsűrűséget jelent. Érdekessége, hogy az érintőképernyő kesztyűben is használható, azaz nem kell az adott esetben munkavédelmi célokat szolgáló ruhadarabot levenni a kijelzőn való nyomkodáshoz.

Ellentétben napjaink trendjével, ezen a készüléken szó sincs a fizikai gombok eltüntetéséről. Sőt, rögtön három is került a frontpanel aljára, megkönnyítendő az Android appok közötti navigálást.

2 GB-nyi RAM található benne, és 16 GB belső tárhellyel látták el. Ez egyébként igény szerint egy MicroSD kártyával egészen 256 GB-ig tornászható fel. A folyamatos működésről egy 2 800 mAh-s akkumulátor gondoskodik a kizárólag fekete színben megjelenő Samsung Galaxy Xcover 4-ben. Ennek cserélhetőségéről egyelőre nem érkezett információ.

Mobilitás

Megjöttek Androidra az első telepítés nélkül futtatható appok

A Google már tavaly beígérte, mostanra megvalósította. Elindult az Instant App, de egyelőre csak néhány alkalmazást lehet telepítés nélkül kipróbálni.
 
Hirdetés

Exportoffenzíva a karosszékből

A korszerű internetes technológia és persze egy Magyarországon már népszerű termék segítségével távolról hódította meg a horvát piacot egy magyar vállalkozás. A már bevált módszerre alapozva most más országokban jelennének meg termékeikkel.

Hirdetés

Megújult a First Class csomag – uniós adatroaming akár 70 gigabájtig

A változtatásokkal az elsősorban üzleti ügyfelek igényeire szabott ajánlat még rugalmasabb, miközben a prémium jellege is megmarad.

A technológiai fejlődés jó, csak épp még az adatvédelmi kockázatok is nőnek vele. A vállalatoknak pedig ezzel kell valamit kezdeni a változó adatkezelési szabályozás miatt. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

A CISPE adatvédelmi magatartási kódex szerint szolgáltat az Aruba

Az Aruba Cloud minden felhőszolgáltatása megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetsége adatvédelmi magatartási kódexében rögzített.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.