Kellő kitartással persze le lehet amortizálni a por-, víz-, ütésálló és extrém hőmérsékleten is működőképes Samsung Galaxy Xcover 4-et is, de ahhoz tényleg nagy elszántság kell.
Hirdetés
 

Hivatalosan is bemutatta Galaxy Xcover 4 okostelefonját a Samsung. Ez az eszköz az úgynevezett rugged smartphone kategóriába tartozik, vagyis olyan megerősített vázzal rendelkezik, melynek köszönhetően nagyon jól bírja az extrém körülményeket. Ez természetesen a méret és a tömeg rovására megy, ezek a készülékek jellemzően vastagabbak és nehezebbek hétköznapi életben használt társaikhoz képest.

Kültéri használatra tervezve

Az áprilisban, kártyafüggetlen változatban 260 eurós (körülbelül 80 ezer forintos) áron forgalomba kerülő Galaxy Xcover 4 az egyik olyan okostelefon, amivel a dél-koreai vállalat a csúcs- és a középkategória igényein túlmutató részpiacokat akarja meghódítani. A strapabíró telefonokra ugyan nem mutatkozik akkora kereslet, mint amelyet a szintén hamarosan debütáló Samsung Galaxy S8-cal akar kiszolgálni az elektronikai óriás, de az érdeklődés határozottan jelen van irántuk.

Speciális kialakításának köszönhetően a készülék fokozottan  por-, víz-, ütésálló és extrém hőmérsékleten is működőképes marad. A legtöbb embernek ugyan nincsen szüksége ilyen tartós okostelefonra, de az extrém sportolóknak, ipari körülmények között dolgozóknak jól jön egy megbízható digitális társ, amire nem kell fokozottan figyelni. Emellett katonai felhasználásuk is általános.

Utóbbi terület igényeinek felel meg a Galaxy Xcover 4 azzal, hogy teljesíti az amerikai hadsereg MIL-STD 810G szabványát. Eszerint ellenáll a leejtésnek, alacsony és magas hőmérsékletnek, erős mechanikai hatásoknak, fokozott napsugárzásnak és sósvízű párának. IP68-as minősítése pedig víz- és porállóságát minősíti.
 


Kesztyűs kézzel is lehet vele bánni

A fentieken túl egy középkategóriás készüléket kap a vásárló a pénzéért. Az Android 7.0 Nougat operációs rendszert futtató okostelefon 5 megapixeles frontoldali és 13 megapixeles hátlapi kamerával rendelkezik. Kijelzője HD-ready, azaz 720x1280 pixeles felbontású, ez 294 PPI-s pixelsűrűséget jelent. Érdekessége, hogy az érintőképernyő kesztyűben is használható, azaz nem kell az adott esetben munkavédelmi célokat szolgáló ruhadarabot levenni a kijelzőn való nyomkodáshoz.

Ellentétben napjaink trendjével, ezen a készüléken szó sincs a fizikai gombok eltüntetéséről. Sőt, rögtön három is került a frontpanel aljára, megkönnyítendő az Android appok közötti navigálást.

2 GB-nyi RAM található benne, és 16 GB belső tárhellyel látták el. Ez egyébként igény szerint egy MicroSD kártyával egészen 256 GB-ig tornászható fel. A folyamatos működésről egy 2 800 mAh-s akkumulátor gondoskodik a kizárólag fekete színben megjelenő Samsung Galaxy Xcover 4-ben. Ennek cserélhetőségéről egyelőre nem érkezett információ.

Mobilitás

Elon Musk összekötné agyunkat számítógépeinkkel

Az amerikai vizionárius új cége ismét egy sci-fi témát váltana valóra.
 
Hirdetés

Népszerű rockzenész és sikeres, huszonegyedik századi vállalkozó

Azt gondolnánk, ilyen csak álmainkban fordul elő, pedig a huszonhat éves Jankai Valentinre mindkét megállapítás igaz. A Blind Myself dobosának sikere a modern felhőtechnológiákon is múlik.

A vállalatoknál telepített szoftverek közel harmada feleslegesen kerül fel a számítógépekre vagy kihasználatlan, ami szükségtelen költségeket és extra kockázatot jelent egy gyártói auditnál.

a melléklet támogatója a SoftwareONE

Hirdetés
A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az IPR-Insights idén is megkérdezte a vállalatokat a tapasztalataikról. A válaszadók többsége több auditra készül, de magabiztosabban várja az auditort. Fábián László (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2016 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.