Nem nagyon lehet szavakat találni arra, amit a világ legnagyobb közösségi hálózata produkál.
Hirdetés
 

A hét elején a világ egyik legnagyobb vállalata példátlanul erős üzleti jelentést tett le az asztalra. Bár nehezen lehetett elképzelni, de a Facebook még a Google eredményeit is képes volt felülmúlni.

Fékeveszett száguldás

Nem nagyon látszik egyelőre, hogy Mark Zuckerberg birodalma mikor lassít a nyaktörő sebességű expanzióján. A Facebook magyar idő szerint tegnap este közölte második negyedéves számait, amelyek immár szokás szerint megdöntöttek minden előzetes várakozást, és persze egy sor új történelmi rekord született.

Egy olyan vállalatnál, amelyik pénzét egyelőre szinte kizárólag közösségi hálózatából szerzi, nem meglepő, hogy a jelentés nem is a bevétellel, nyereséghányaddal és egyéb mutatókkal kezdődik, hanem a felhasználói adatokkal. Ebből a szempontból sem okozott csalódást a cég, hiszen bár a fél világon már szaturáció közelében van a használati arány, mégis képesek újabb és újabb közönséget magukhoz csábítani.

 

Havonta aktív userek száma a Facebookon (millió fő)


Ahogy a grafikonból is kitűnik, az idei második negyedév újabb mérföldkővel szolgált, hiszen a havonta aktív felhasználók tábora 70 millió új internetezővel bővült, és így átlépte a kétmilliárdos szintet. A bevétel szempontjából sokkal fontosabb naponta aktív közönség szintén szépen gyarapszik, és stabilan a havi tábor kétharmadát teszi ki.

Pénz, pénz, pénz

A nap végén persze a befektetőket mégis csak az érdekli leginkább, hogy ebből a hatalmas tömegből mennyi pénzt sikerült kisajtolni. A kasszába a most zárt három hónap alatt több mint 9,3 milliárd dollár csörgött be, ami közel 45 százalékkal több, mint az amúgy szintén bivalyerősre sikeredett tavaly ilyenkori időszakban elért forgalom.

 

Facebook pénzügyi jelentés 2017 Q2
Infogram

 

Az összbevétel növekedésénél is nagyobb ütemben nőttek a nyereségességi mutatók. A Facebook üzemi szinten 4,4, nettó profit tekintetében pedig majdnem 3,9 milliárd dollárt keresett. Ez a két teljesítmény 60, illetve 71 százalékkal haladja meg a 2016-os eredményeket.

Jó befektetés

Ilyen adatok mellett nem sok kérdés volt azzal kapcsolatban, hogy merre indulnak a cég papírjai. A jelentés nyilvánosságra kerülését követően kilőtt az egyébként is történelmi szinteken álló részvényárfolyam, a ma reggeli New York-i tőzsdenyitást pedig kövér 5 százalékos pluszban kezdte. Ezek alapján nem csak a cég, de az idáig kitartó korai részvényesek is jól muzsikálnak, hiszen aki a bő öt évvel ezelőtti parkettre lépéskor vett az értékpapírból, az most több mint 4,5-szeres áron adhatna túl rajta.

Közösség & HR

A Qualcomm elkészült a brutálgyors 5G-s modemével

Amire megjön az első 5G-képes okostelefonok, a nagy sávszélességet ígérő technológia minden eleme készen várja a felhasználókat.
 
Hirdetés

Megújult a First Class csomag – uniós adatroaming akár 70 gigabájtig

A változtatásokkal az elsősorban üzleti ügyfelek igényeire szabott ajánlat még rugalmasabb, miközben a prémium jellege is megmarad.

A technológiai fejlődés jó, csak épp még az adatvédelmi kockázatok is nőnek vele. A vállalatoknak pedig ezzel kell valamit kezdeni a változó adatkezelési szabályozás miatt. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

A CISPE adatvédelmi magatartási kódex szerint szolgáltat az Aruba

Az Aruba Cloud minden felhőszolgáltatása megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetsége adatvédelmi magatartási kódexében rögzített.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.