A nálunk is jól ismert, adatvizualizációs szolgáltatást fejlesztő startup lett a Prezi első szerzeménye.
Hirdetés
 

Adatvizualizációs technológiával erősít a Prezi: a cloud alapú prezentációs szoftver fejlesztője az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint megállapodott az Infogram felvásárlásáról. A 2012-ben Lettországban alapított vállalkozás ma már San Franciscóban is saját irodát működtet, több tucat munkatársa mellett 3 millió felhasználója van – az Infogram logójával ellátott, interaktív diagramok a Bitport cikkeiből is ismerősek lehetnek.

A felvásárlás pénzügyi részletei nem nyilvánosak, a cégek külön működnek tovább, és a bejelentés alapján az Infogram megtartja lettországi (Riga) székhelyét is. A közleményben Árvai Péter, a Prezi alapító vezérigazgatója arról beszél, hogy az Infogram is olyan eszközt fejleszt, mint a Prezi, vagyis a vizuális kommunikáció eszközeivel tálalja az adatokat, hogy azok jobban megmaradjanak a felhasználókban.

Együtt növekednek tovább

Az Infogram vezérigazgatója, Mikko Jarvenpaa szerint a Prezi nagy segítséget jelent majd abban, hogy mindenkinek lehetősége legyen a látványos és érthető infografikák könnyű és gyors elkészítésére. Az Index.hu kérdésére a felek megerősítették, hogy a felvásárlásnak sem elsősorban anyagi okai voltak, hanem a két cég már korábban is létező együttműködésére, hasonló termékére és munkakultúrájára építve ebben látják a további növekedés lehetőségét.

Az Infogram adatvizualizációs eszközével interaktív grafikonokat, térképeket infografikákat lehet összerakni – utóbbiakból eddig 5 milliót termeltek a felhasználók, a szolgáltatást pedig már több mint 50 millióan látogatják meg havonta. A 2009 óta publikus és 2014 óta magyarul is elérhető Prezinek több mint 85 millió felhasználója van a világ 190 országából. A cég 250 alkalmazottja összesen három irodában, Budapesten, San Franciscóban és Mexikóvárosban dolgozik.

Ahogy arról három évvel ezelőtt beszámoltunk, a Prezi két befektetői forrásból összesen 57 millió dollárhoz jutott, amit a globális növekedés felgyorsításához kívántak felhasználni. Az Index beszámolója szerint a mostani cégfelvásárlás során készpénz és részvények is gazdát cseréltek, de Árvai Péter elmondta, hogy a 2014-es befektetési körében szerzett tőke nagy része még a vállalati bankszámlán hever.

Piaci hírek

Játszik a GTA V-tel? Lehet, hogy közben ön is bitcoint bányászott

Egy mod segítségével juttattak nem kívánt állományokat GTA V-öt futtató gépekre, hogy azok kriptovalutát bányásszanak a támadóknak.
 
Hirdetés

Megújult a First Class csomag – uniós adatroaming akár 70 gigabájtig

A változtatásokkal az elsősorban üzleti ügyfelek igényeire szabott ajánlat még rugalmasabb, miközben a prémium jellege is megmarad.

A technológiai fejlődés jó, csak épp még az adatvédelmi kockázatok is nőnek vele. A vállalatoknak pedig ezzel kell valamit kezdeni a változó adatkezelési szabályozás miatt. Összegyűjtöttük, mire kell figyelni.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

Hirdetés

A CISPE adatvédelmi magatartási kódex szerint szolgáltat az Aruba

Az Aruba Cloud minden felhőszolgáltatása megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az európai felhőinfrastruktúra-szolgáltatók szakmai szövetsége adatvédelmi magatartási kódexében rögzített.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.