A nálunk is jól ismert, adatvizualizációs szolgáltatást fejlesztő startup lett a Prezi első szerzeménye.

Adatvizualizációs technológiával erősít a Prezi: a cloud alapú prezentációs szoftver fejlesztője az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint megállapodott az Infogram felvásárlásáról. A 2012-ben Lettországban alapított vállalkozás ma már San Franciscóban is saját irodát működtet, több tucat munkatársa mellett 3 millió felhasználója van – az Infogram logójával ellátott, interaktív diagramok a Bitport cikkeiből is ismerősek lehetnek.

A felvásárlás pénzügyi részletei nem nyilvánosak, a cégek külön működnek tovább, és a bejelentés alapján az Infogram megtartja lettországi (Riga) székhelyét is. A közleményben Árvai Péter, a Prezi alapító vezérigazgatója arról beszél, hogy az Infogram is olyan eszközt fejleszt, mint a Prezi, vagyis a vizuális kommunikáció eszközeivel tálalja az adatokat, hogy azok jobban megmaradjanak a felhasználókban.

Együtt növekednek tovább

Az Infogram vezérigazgatója, Mikko Jarvenpaa szerint a Prezi nagy segítséget jelent majd abban, hogy mindenkinek lehetősége legyen a látványos és érthető infografikák könnyű és gyors elkészítésére. Az Index.hu kérdésére a felek megerősítették, hogy a felvásárlásnak sem elsősorban anyagi okai voltak, hanem a két cég már korábban is létező együttműködésére, hasonló termékére és munkakultúrájára építve ebben látják a további növekedés lehetőségét.

Az Infogram adatvizualizációs eszközével interaktív grafikonokat, térképeket infografikákat lehet összerakni – utóbbiakból eddig 5 milliót termeltek a felhasználók, a szolgáltatást pedig már több mint 50 millióan látogatják meg havonta. A 2009 óta publikus és 2014 óta magyarul is elérhető Prezinek több mint 85 millió felhasználója van a világ 190 országából. A cég 250 alkalmazottja összesen három irodában, Budapesten, San Franciscóban és Mexikóvárosban dolgozik.

Ahogy arról három évvel ezelőtt beszámoltunk, a Prezi két befektetői forrásból összesen 57 millió dollárhoz jutott, amit a globális növekedés felgyorsításához kívántak felhasználni. Az Index beszámolója szerint a mostani cégfelvásárlás során készpénz és részvények is gazdát cseréltek, de Árvai Péter elmondta, hogy a 2014-es befektetési körében szerzett tőke nagy része még a vállalati bankszámlán hever.

Piaci hírek

Berobbant a Xiaomi Közép-Kelet-Európába

Ha nem lenne a Samsung és az Apple, lassan a közép-kelet-európai okostelefon-piac is kínai gyártók háziversenyéről szólna. A Huawei a második, a villámgyorsan terjeszkedő Xiaomi már a negyedik legnagyobb szállító.
 
Virtualizációval teszik még hatékonyabbá az informatikai környezetet a szoftveresen meghatározott adatközpontok. Alacsonyabb költségek, magasabb színvonalú IT – egyre többen fordulnak az SDDC technológia felé.

a melléklet támogatója az ArubaCloud

Hirdetés

Pénztárcakímélő zöld adatközpont: Global Cloud Data Center

Az Aruba Cloud is a megújuló energiára voksolt. Legújabb, Milánó mellett felépített adatközpontja az eddigi legnagyobb – és egyben a legzöldebb. De miben is más, mint a többi?

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.