A nálunk is jól ismert, adatvizualizációs szolgáltatást fejlesztő startup lett a Prezi első szerzeménye.
Hirdetés
 

Adatvizualizációs technológiával erősít a Prezi: a cloud alapú prezentációs szoftver fejlesztője az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint megállapodott az Infogram felvásárlásáról. A 2012-ben Lettországban alapított vállalkozás ma már San Franciscóban is saját irodát működtet, több tucat munkatársa mellett 3 millió felhasználója van – az Infogram logójával ellátott, interaktív diagramok a Bitport cikkeiből is ismerősek lehetnek.

A felvásárlás pénzügyi részletei nem nyilvánosak, a cégek külön működnek tovább, és a bejelentés alapján az Infogram megtartja lettországi (Riga) székhelyét is. A közleményben Árvai Péter, a Prezi alapító vezérigazgatója arról beszél, hogy az Infogram is olyan eszközt fejleszt, mint a Prezi, vagyis a vizuális kommunikáció eszközeivel tálalja az adatokat, hogy azok jobban megmaradjanak a felhasználókban.

Együtt növekednek tovább

Az Infogram vezérigazgatója, Mikko Jarvenpaa szerint a Prezi nagy segítséget jelent majd abban, hogy mindenkinek lehetősége legyen a látványos és érthető infografikák könnyű és gyors elkészítésére. Az Index.hu kérdésére a felek megerősítették, hogy a felvásárlásnak sem elsősorban anyagi okai voltak, hanem a két cég már korábban is létező együttműködésére, hasonló termékére és munkakultúrájára építve ebben látják a további növekedés lehetőségét.

Az Infogram adatvizualizációs eszközével interaktív grafikonokat, térképeket infografikákat lehet összerakni – utóbbiakból eddig 5 milliót termeltek a felhasználók, a szolgáltatást pedig már több mint 50 millióan látogatják meg havonta. A 2009 óta publikus és 2014 óta magyarul is elérhető Prezinek több mint 85 millió felhasználója van a világ 190 országából. A cég 250 alkalmazottja összesen három irodában, Budapesten, San Franciscóban és Mexikóvárosban dolgozik.

Ahogy arról három évvel ezelőtt beszámoltunk, a Prezi két befektetői forrásból összesen 57 millió dollárhoz jutott, amit a globális növekedés felgyorsításához kívántak felhasználni. Az Index beszámolója szerint a mostani cégfelvásárlás során készpénz és részvények is gazdát cseréltek, de Árvai Péter elmondta, hogy a 2014-es befektetési körében szerzett tőke nagy része még a vállalati bankszámlán hever.

Piaci hírek

Robotok hergelik a politizáló tömeget

Egy brit kutatási projekt szerint a teljesen vagy részben automatizált fiókok már teljesen elárasztották a közösségi teret, és lassan a politikai berendezkedésünket is veszélyeztetik.
 
Noha az ismert biztonsági fenyegetések továbbra is jelen vannak a digitális világban, egyértelműen kimutatható trendek alapján folyamatosan változik, hogy milyen incidensek érhetik az internetezőket.

a melléklet támogatója a Cisco Systems

Hirdetés

A leghatékonyabb védelem a zsarolóvírusokkal szemben

Már a sérülékenység ismertté válása utáni egy-két órát követően megnyugodhatnak azok, akik a Cisco preventív eszközeivel védik hálózataikat a legújabb fenyegetésekkel szemben.

A digitális átalakulás szép elv. De ha mindent az azonnali megtérülés és az IT-költségek csökkentése vezérel, akkor csak elv marad – súlyos valós következményekkel. Takács István Péter írása.

Az élethosszig tartó tanulás lesz a legfontosabb képességünk

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az SAP megnyerte az első csatát: elsőfokú döntés született a közvetett szoftver felhasználás licencdíj vonzatairól. Dr. Andriska Zsófia (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.