Több évre szóló beruházási programot jelentettek be. Lesz új irodaház, és idén 250 fővel bővül a tavaly óta már a globális felhőbizniszbe is bekapcsolt magyar leányvállalat.
Hirdetés
 

Idén összesen 250 fővel növeli magyarországi létszámát az SAP. A világ legnagyobb üzleti szoftvergyártója ezúttal négymilliárd forintból hajtja végre a létszámbővítéshez kapcsolódó beruházást. Új irodaház is épül a Graphisoft-parkban lévő budapesti székház mellé.

A szájhagyomány is segíti az SAP itteni létszámbővítését

A néhány hónap múlva elkészülő létesítmény "bokréta" ünnepségén Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezetője kiemelte, hogy az anyavállalat az utóbbi két évben még egy nagy döntést is hozott. Mintegy három milliárd forintos befektetés keretében Magyarországra került a cég felhőinformatikai támogató központja, amely jelenleg közel 100 főt foglalkoztat.

A létszámbővítés manapság Magyarországon is nagy kihívás az informatikai cégeknek – mondta az ügyvezető igazgató. "Az SAP azonban olyan szerencsés helyzetben van, hogy a felveendő alkalmazottak 25 százalékának az érdeklődését maguk a munkatársak keltik fel az itteni lehetőségek iránt. További 25 százalék pedig az online és a közösségi felületeken kapott információk alapján pályázik."

Az idei bővítés négyötödén már túl is jutottak, az év végéig még további 50 állást hirdetnek meg. Az újonnan felvettek egy része az SAP itteni globális támogatóközpontjában dolgozik, amely ebben a kategóriában a kínai után az anyavállalat második legnagyobb támogatóközpontja. Az új munkatársak egy másik része pedig a már említett felhőinformatikai központ távüzemeltetésében vesz részt. Maguk a szerverek egy másik nyugat-európai városban vannak.

Magyarországon dolgozik az egyik fontos fejlesztő csapat csapat is, amely Apple és az SAP megállapodása nyomán iOS platformra készít üzleti alkalmazásokat. A magyar leánycég az év végére az összes tevékenységet beleszámítva mintegy 970 fősre bővül.

Átalakul a központi támogatási rendszer

Ablonczy szerint az SAP stratégiai területként tekint Magyarországra, ahol közel húsz éve van már jelen. A jövő év elejére elkészülő új 5500 négyzetméteres irodaház teljes mértékben az SAP magyarországi központjában végzett feladatokhoz idomul. Elősegíti például a globális HR-informatikai támogatási feladatból fakadó, éjjel-nappal történő munkavégzést, így a pihenőszoba mellett jógaterem, közösségi tanulótér is rendelkezésre áll majd a vállalati ebédlő és a szauna mellett.

Az eseményen a kormány képviseletében megjelent Varga Mihály gazdasági miniszter elmondta, hogy a magyar gazdaságpolitikában a befektetések további ösztönzése érdekében több területen is változások várhatók. Egyfelől dolgoznak azon, hogy olyan módon csökkentsék a vállalkozások közterheit, amellyel egyben mód nyílik a bérek növelésére is, hogy az országban lehessen tartani azokat a szakembereket, akik egyébként könnyen találnak maguknak külföldön vonzó álláslehetőséget. Másfelől átalakul az eddig a munkahelyteremtéseket célzó támogatási rendszer. Előtérben kerül azoknak a beruházásoknak a támogatása, amelyek nagyobb hozzáadott értékű tevékenységet hoznak a gazdaságba, és csak másodlagos szempont lesz maga a munkahelyteremtés.

Cloud & big data

Képzeljen el egy országot, ahol két emberre jut egy megfigyelőkamera

De nem is kell elképzelni: Kína hamarosan ilyen lesz. Már most is közel 170 millió kamera figyeli az embereket a távol-keleti országban.
 
A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.