A vállalat új digitális asszisztense a megbeszélések támogatására specializálódik, automatizálva a megbeszéléseket gyakran felhígító pepecselést vagy keresgélést.
Hirdetés
 

A virtuális vagy digitális asszisztensek egyre népszerűbbek lesznek, ahogy a nagy techcégek mindegyike rávetette magát a mesterséges intelligencia konzumerizált alkalmazásaira. Az Amazon Alexa, az Apple Siri, a Microsoft Cortana vagy a Google Assistant mind azon igyekszik, hogy egyszerűsítse a mindennapi tevékenységeket, nem mellesleg pedig hatékony hífőállásokat építsen ki a fogyasztók privát szférájában, és betegre keresse magát az új marketingcsatornákon keresztül.

A technológia a chatbotok formájában a vállalati felhasználásba is gyorsan beszivárgott, és mára egy nagy csomó üzleti alkalmazásba integrálták. Ennek legújabb állomása lesz a Cisco új megoldása, amely a videokonferenciákhoz adná hozzá a hangvezérelt Spark Assistant MI-segédet. Az elképzelés lényege itt is a macerás folyamatok egyszerűsítése, vagyis a fizikai interakció kiváltása például a konferenciák létrehozásánál, a hívások és egyáltalán a videokonferencia-eszközök kezelésénél.
 


A Spark Assistant a Cisco közleménye szerint az MI-asszisztenst a "Hey Spark" megszólítás aktiválja. Először a felhasználók egy meghatározott csoportjának lesz majd elérhető a jövő év elejétől, hogy a segéd kezelésének és pontosságának továbbfejlesztése után mindenki számára elérhetővé tegyék. A termék egyébként nagyban emlékeztet a Microsoft terveire, amelyek a Skype for Business és a Teams platformok összeolvasztásáról, emellett pedig különböző, MI alapú új funkciókról szólnak.

Specialistákra van szükség

A Spark Assistant a MindMeld nevű, kaliforniai MI-fejlesztő cég tavaszi felvásárlásának eredménye, pontosabban a 125 millió dolláros tranzakcióval szerzett technológia és szakértelem jelenik most meg a Spark platform új kognitív képességeiben. A videokonferenciák kezelésének támogatása ennek megfelelően csak a kezdet, a Cisco nagy csomó interakciós lehetőséget ígér: ilyen lenne a konferenciák szervezése, a releváns dokumentumok keresése és ajánlása, a megbeszélésekről valóleirat készítése vagy a képernyők megosztása.

A digitális segédek a szakértők szerint egyre inkább valamilyen jól meghatározott területre specializálódnak, ami már nem csak az egyes eszközöket vagy operációs rendszereket jelenti, hanem az alkalmazásspecifikus asszisztensek megjelenését. Ez nyilvánvaló előnyt jelent az általános megközelítéssel szemben, miután a célirányos használati esetekre szerkesztett gépi intelligencia hatékonyabban tanítható be a specifikus feladatok elvégzésére.

Az üzleti megbeszélések éppen az ilyen feladatokban bővelkednek, amit a résztvevők nagy része gyakran melósnak és terméketlennek tart. A Cisco virtuális segédje a vállalat elképzelései szerint éppen azokat a közönséges folyamatokat és tevékenységeket automatizálja majd, amelyek miatt a (video)konferenciák is gyakran el tudnak laposodni, és lehetővé teszi a megbeszélésre meghívott felhasználóknak, hogy tényleg az aktuális napirendre vagy a kapcsolatépítésre koncentráljanak.

Közösség & HR

Nyakunkon az összehajtható Samsung okostelefon?

Egy véletlennek köszönhetően hullott le a lepel egy kísérleti készülékről.
 
A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.