A hatalmas kijelzővel szerelt HTC One Max megjelenésével trióvá bővült a termékcsalád.
Hirdetés
 
A One, illetve a One Mini után a tajvaniak hivatalosan is bemutatták a nagy testvért, ami már a phablet kategóriában indul, és szinte alig maradt valami eltitkolt tulajdonsága a bemutatóra. A készüléknek nagyobb feladat jutott az összes eddigi terméknek: a One Max lehet az utolsó esély arra, hogy a gyártó mérlege pozitívba forduljon, és ne kelljen egy újabb veszteséges negyedévről beszámolnia.
 
Eddig a legnagyobb HTC
 
A One Max hozza azokat a képességeket és erőt, amit egy ilyen készüléktől el lehet várni: 5,9 colos,  full HD felbontású IPS kijelző, Snapdragon 600 chipset 1,7 Ghz-es, négymagos processzor, Adreno 320 grafikus gyorsító, illetve mindennek a tetejébe 2 GB RAM. Semmi kirívó, semmi extra. Kameraügyben sem akartak újat alkotni a mérnökök, így az új készülék ugyanazt a 4 megapixeles, Ultra Pixel technológiát használó kamerát kapta meg, mint amit a One is használ. 
 
 
A kialakítás inkább a One Minire hajaz, amennyiben nem egyetlen fémdarabból áll a készülékház, illetve a körbefutó fehér csík is ismert már korábbról. A unibody kialakítás elhagyása lehetővé tette, hogy a hátlap levehető legyen (az akku továbbra sem távolítható el házilag), így a kiviteltől függően a 16-32 gigabájtos tárhely microSD-vel bővíthető. Ez az utóbbi plusz az elmúlt hónapokban nem igazán jellemző a csúcskészülékekre, így ennek valószínűleg sok felhasználó örülni fog.
 
Ujjlenyomat azonosítás a hátlapon
 
A hátlapon, a kamera objektívje alatt elhelyezett ujjlenyomat érzékelő miatt viszont nem biztos, hogy mindenki felhőtlenül örülni fog, még akkor sem, ha tudjuk, hogy az iPhone 5s után ez a második olyan mobil a piacon, ami ezt a lehetőséget megkapta. A mellékelt videóban tetten érhető a működése: a gyakorlatban egyrészt a mobil lezárásához, illetve felnyitásához lesz használható, de arra is lehetőség lesz, hogy segítségével legfeljebb három kedvenc alkalmazásunkat elindítsuk. Ez azt is feltételezi tehát, hogy több ujj lenyomatát lehet tárolni a rendszerben; az ezzel kapcsolatosan felmerülő biztonsági kérdésekkel a HTC egyelőre nem foglalkozott a bejelentésében. 
 
 
Az akkumulátor egy 3300 mAh-s energiaforrás lesz, ami a gyári adatok szerint 28 órányi beszélgetési, valamint 585 órás készenléti időre lesz elegendő. A HTC ezt is szeretné egy kicsit felturbózni, méghozzá egy kiegészítő segítségével: a Power Flip Case egy ilyen tok lesz, ami egy 1200 mAh-s akku beépítésével jócskán megnövelheti a használati időt. A HTC One Max áráról még nem nyilatkozott a gyártó, a piaci megjelenésről annyit lehet tudni, hogy először az európai és ázsiai országok jönnek már e hét vége felé, USA viszont inkább az év vége felé kap az új mobilból. 
Mobilitás

Képzeljen el egy országot, ahol két emberre jut egy megfigyelőkamera

De nem is kell elképzelni: Kína hamarosan ilyen lesz. Már most is közel 170 millió kamera figyeli az embereket a távol-keleti országban.
 
Hirdetés

Üzleti sikerek az unalom ellen

A budapesti gasztroforradalom két jellegzetes vállalkozását, a Budapest Bakeringet és a Budapest Makeryt egy képzőművész alapította, ám a sikerhez nagy szükség volt a digitális technológia teremtette lehetőségekre is.

A magánszektorban az egyetlen út a sikeres üzletmenethez az ügyfélen keresztül vezet. Ha értjük, mit akar, igényeit hatékonyan és gyorsan ki tudjuk elégíteni, akkor nincs menekvés a növekvő bevétel elől.

a melléklet támogatója a TOPdesk

Hirdetés

Agilis módszerek a szolgáltatás-menedzsmentben

Számos szervezet hozott olyan stratégiai döntést, hogy mindent agilis módszerek alapján kell csinálni. Az a felismerés indokolta ezt, hogy az elégedett ügyfelek és egy működő végtermék fontosabbak, mint a folyamatok vagy szerződések. A szolgáltatásmenedzsment területén ez különösen lényeges.

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.